Gevulde courgette a la Provencale

Er is heel wat gebeurd de laatste weken, dus hier zijn enkele updates:

  • het gaat al veel beter met mijn arm. Het is intussen meer dan 2 maanden geleden dat ik aangereden ben, en de revalidatie is lang en lastig geweest, maar we geraken er wel!
  • we zijn naar Parijs geweest, waar mijn vriend mij ten huwelijk heeft gevraagd
  • ik heb nu dus een verloofde
  • JAJA, WE GAAN TROUWEN!

Maar terug naar het onderwerp nu… Ik heb gisteren deze schattige courgettes zien liggen in de winkel. Onmiddellijk begon ik te fantaseren over mogelijke combinaties en ingrediënten, et voilà, deze schatjes waren geboren!

Wij hebben de courgetten gecombineerd met bulghur, maar je kan er natuurlijk ook iets anders bij eten: rijst, couscous, puree, … Hou je zeker niet in!

 

Gevulde courgette à la Provençale

Stuffed zucchini

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 2 grote, ronde courgettes
  • 200ml groentebouillon
  • 50g sojabrokjes/TVP (textured vegetable protein)
  • 1/2 el sojasaus
  • 1 el olijfolie
  • 1 grote ui, fijngehakt
  • 2 grote tenen look, uitgeperst
  • 3 el paneermeel
  • gedroogde rozemarijn
  • gedroogde oregano
  • peper en zout
  • 1 brik (400g) tomatenpassata
  • 1 el balsamico azijn
  • een handvol verse basilicum, versnipperd

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Snij de hoedjes van de courgettes, en schep voorzichtig het vruchtvlees van de courgette eruit met een koffielepel
    Zorg ervoor dat je niet door de wand van de courgettes gaat! Bewaar de hoedjes en het vruchtvlees van de courgettes
  • Plaats de courgettes in een ovenschaal, en bak ze gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven
  • Voeg intussen de sojabrokjes en de sojasaus toe aan de groentenbouillon en breng aan de kook.
    Kook tot de sojabrokjes gaar zijn (ongeveer 10 minuten)
  • Verwarm 1/2 eetlepel olijfolie in een kookpot
  • Fruit de helft van de ui en 1 geperste teen look gedurende 5 minuten
  • Hak het vruchtvlees van de courgetten fijn en voeg ze toe aan de kookpot
  • Roer goed en voeg de sojabrokjes en het paneermeel toe
  • Breng op smaak met rozemarijn, oregano, peper en zout
  • Haal de courgette uit de oven na 20 minuten, en vul ze met de vulling
    (als je nog vulling over hebt die er niet in kan, kan je deze nog toevoegen aan de tomatensaus)
  • Plaats de hoedjes terug op de gevulde courgettes, en bak de courgettes nog zo’n 15 minuten in de oven
  • Kook intussen de bulghur volgens de instructies op de verpakking
  • Hergebruik de pot van de vulling om de tomatensaus te maken
  • Verwarm 1/2 eetlepel olijfolie in een kookpot
  • Fruit de rest van de ui en 1 geperste teen look gedurende 5 minuten
  • Giet er de tomatenpassata en de balsamico-azijn bij
  • Als je nog vulling overhad, kan je deze nu toevoegen
  • Breng op smaak met rozemarijn, oregano, verse basilicum, peper en zout
  • Laat de saus nog zo’n 10 minuten sudderen
  • Serveer de gevulde courgetten met de bulghur en de tomatensaus

 

Stuffed zucchini  Stuffed zucchini

5 Comments

  1. Skaya

    mei 29, 2013 at 18:53

    Proficiat hoor, je gerechtje ziet er erg lekker uit en oh ja ook met je verloving natuurlijk! 😉

    1. admin

      mei 29, 2013 at 18:55

      Bedankt! Leuk dat je eens komt kijken en een berichtje achterlaat 😀

      1. Skaya

        mei 31, 2013 at 18:57

        Ik kijk stiekem (bijna) elke dag om te zien of er wat nieuws op staat. 😉 Binnenkort verwacht ik dus heel erg feestelijke gerechtjes. 😀

        1. admin

          mei 31, 2013 at 19:10

          Hihi, je kan gewoon ook rechtsonder op ‘follow’ klikken en dan krijg je de nieuwe posts gewoon in je mailbox 😉 maar echt superleuk om horen!

          1. Skaya

            juni 2, 2013 at 18:19

            Heb ik een tijdje geleden gedaan, maar ik krijg ze niet meer in mijn mailbox… Dus we doen het weer zo. 🙂

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: