Street Food India

Vorig weekend hadden we logés, een ideale gelegenheid om eens uitgebreid te koken!

Ik kookte voor het eerst Indisch, met receptjes uit een prachtig kookboek dat ik cadeau kreeg van mijn tantie: Street Food India van Mirjam Letsch. Het boek won in 2012 de titel ‘Kookboek van het jaar 2012’ in Nederland, wat ik volledig terecht vind.

De kleuren, de specerijen, de smaken… gewoon wauw! De tafel zag er dan ook enorm feestelijk uit met al die verschillende bordjes en potjes.

Street Food India

Ik lijst even op wat ik allemaal maakte:

  • Naan met knoflook
  • Mangochutney
  • Komkommerraita (gekruide yoghurt)
  • Phalli alu (boontjes met aardappel)
  • Rajma (kidneybonen)
  • Kheer (rijstpudding)

Street Food India

In India eet zo goed als iedereen vegetarisch, maar er wordt wel veel zuivel gegeten. Ik maakte deze gerechtjes echter volledig plantaardig door gebruik te maken van onder andere yofu, amandelmelk en sojaroom.

Ook zin in zo’n Indisch feestmaal? Het boek kan je onder andere via deze site bestellen.

De helft van de opbrengst van de kookboeken gaat naar Stichting Duniya, dat kinderen uit Indische en Vietnamese sloppenwijken warme maaltijden en een mooiere toekomst probeert te geven. “Jij lekker eten, zij lekker eten!” is dan ook geen lege slogan!

Street Food India

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: