Spruitjes met romige mosterddressing

Deze heerlijke spruitjes met romige mosterddressing verdienen sowieso een plaatsje op de feestdis! Het sausje is in pakweg 5 minuten klaar, en terwijl de spruitjes in de oven staan, kan je perfect de rest van het diner afwerken.

Geen idee wat je erbij kan serveren? Wat dacht je bijvoorbeeld van seitan bourguignon, ‘gehakt’brood of een winters stoofpotje met boschampignons?

 

Spruitjes met romige mosterddressing

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 500g spruitjes, schoongemaakt en gehalveerd
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout
  • 100g cashewnoten
  • 100ml heet water
  • 1 el graantjesmosterd (of meer, als je van pittig houdt)
  • sap van een halve citroen
  • om af te werken: een handje grofgehakte gezouten amandelen

 

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Leg de spruitjes in een ovenschaal, en meng er de twee eetlepels olijfolie doorheen
  • Breng op smaak met peper en zout
  • Laat de spruitjes roosteren gedurende ongeveer 20 minuten. Schud de ovenschaal na ongeveer 10 minuten eens dooreen
  • Maak ondertussen de mosterddressing: doe de cashewnoten, het heet water, de graantjesmosterd en het citroensap in een blender en blend tot een romig sausje
  • Meng de spruitjes met de mosterddressing, en werk af met de gehakte amandelen

Spruitjes met romige mosterddressing | Julienne

2 Comments

  1. Shannen

    december 20, 2016 at 10:01

    Zo goed getimed, ik heb woensdag spruitjes in mijn pakket.

    1. Julienne

      december 21, 2016 at 12:29

      Dat moet lukken! Geniet ervan! 😀

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: