Spinazieslaatje met tortellini
Et voilà, mijn eerste zelfgemaakte gerechtje van 2013!
Jeroen en ik hebben er echt van genoten… Het slaatje is de perfecte, lichte compagnon voor de iets zwaardere tortellini. Net wat we nodig hadden na al de vettige, van kaas doordrongen maaltijden in Tsjechië. Mijn lichaam snakt naar verse groentjes en fruit, dus het wordt een gezond weekje!
Spinazieslaatje met tortellini
Ingrediënten (voor 2 personen)
- 250g tortellini (ik gebruikte ricotta-spinazie)
- 250g champignons, in schijfjes gesneden
- 125g verse spinazie, grof gehakt
- 125g kerstomaatjes, in vier gesneden
- 2 kl mosterd (ik gebruikte graantjesmosterd)
- 2 el zonnebloemolie
- peper en zout
- basilicum om te garneren
Werkzwijze
- Kook de tortellini volgens de instructies op de verpakking. Giet af en zet opzij
- Meng de champignons, spinazie en kerstomaatjes in een grote kom
- Voeg de mosterd en de zonnebloemolie toe, en schep goed om
- Breng op smaak met peper en zout
- Serveer het slaatje met de tortellini erbovenop
- Garneer met de basilicum
Bron: recept gebaseerd op ‘Donderdag Veggiedag’ van Miki Duerinck en Kristin Leybaert
Leave a Reply