Spaghetti ai Funghi

Ik kwam dit nieuwe product tegen in de supermarkt vandaag. Vegetarisch spek. Inderdaad! Het wordt geproduceerd door één van mijn favoriete restaurants, Greenway. Ze hebben 2 gezonde ‘fast food’ restaurants in Gent en Leuven, en een lijn vegetarische product in Delhaize, één van de grootste supermarktketens in België.

Deze Smokey Bacon is één van hun nieuwe producten. Het wordt gemaakt van Beeter, een op soja gebaseerde vleesvervanger. Om Beeter te produceren, gebruiken ze een speciale techniek waardoor de soja-eiwitten een vleesachtige textuur krijgen. De Smokey Bacon ruikt (en smaakt min of meer) als spek, maar ziet er gelukkig niet zo uit. Het is leuk om eens te proberen, maar het is toch niet iets dat ik elke week op het menu zou zetten…

 

Spaghetti ai Funghi

Spaghetti ai funghi

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 175g volkoren spaghetti, ongekookt
  • 1/2 el olijfolie
  • 1 grote ui, fijngehakt
  • 500g paddenstoelen, versneden
    (ik gebruikte een mengeling van oesterzwammen, kastanjechampignons en shiitakes)
  • 1 verpakking vegetarisch spek (ik gebruikte Greenway’s Irresistible Vegetarian Smokey Bacon)
  • 250ml plantaardige room (ik gebruikte rijstroom)
  • peper en zout
  • enkele verse basilicumblaadjes ter garnering

 

Werkwijze

  • Kook de pasta volgens de instructies op de verpaking
  • Verhit de olijfolie in een grote pan of wok
  • Fruit de ui gedurende zo’n 5 minuten
  • Voeg de paddenstoelen toe en fruit deze tot ze beginnen te slinken
  • Roer er de vegetarische spekblokjes doorheen, en bak ze ongeveer 3 minuten mee
  • Giet er de plantaardige room bij, en laat een tijdje pruttelen
  • Kruid naar smaak met peper en zout
  • Serveer de pasta met de paddenstoelen
  • Garneer met wat verse basilicum

 

Spaghetti ai funghi   Spaghetti ai funghi

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: