7 manieren om Sinterklaasrestjes te verwerken

Eenmaal de grootste sinterklaasgekte voorbij is, blijft er vaak nog wat snoepgoed in de kast liggen. Ik verzamelde 7 manieren om korte metten te maken met die Sinterklaasrestjes!

  1. Sla twee vliegen in één klap: dompel mandarijnpartjes onder in een sinterklaasfiguren-chocoladefondue
  2. Kies voor een heerlijk ontbijt met deze heerlijke speculoossmoothie
  3. Smelt een sinterklaasfiguur en maak er deze zijdezachte chocolademousse mee
  4. Bak een taart met een bodem op basis van verkruimelde koekjes, bv. deze kokos-citroencheesecake (met nicnacjes in plaats van rachellekes) of deze gemarmerde cheesecake met een speculoosbodem
  5. Hét restjesrecept bij uitstek: Broodpudding, extra lekker met stukjes speculoos erin
  6. Bereid een heerlijk decadente chocolademelk: smelt een sinterklaasfiguur in een flinke scheut plantaardige melk, en geniet!
  7. Maak de lekkerste tiramisu ooit, met speculoos in plaats van boudoirkoekjes. Mijn recept is heel simpel: dompel speculooskoekjes onder in een kop afgekoelde koffie met een scheut amaretto, en leg daar een eerste laag mee. De tweede laag bestaat uit een mengsel van gelijke delen opgeklopte sojaslagroom en sojavanillepudding. Herhaal de lagen, en werk af met een toplaagje van verkruimelde speculoos

12244402_10153108372536744_1088078559334210429_o

 

Wat is jouw favoriete manier om sinterklaasrestjes te verwerken?
Of blijven er stiekem nooit restjes over bij jou? 😉

10 Comments

  1. gerhilde maakt

    december 6, 2015 at 19:06

    Ik ben een hele grote snoeper, maar eigenlijk niet zo’n fan van echt Sinterklaassnoep. Ik hou van chocolade (maar vooral de melkchocolade) en mandarijntjes, maar niet van schuimpjes en marsepein bijvoorbeeld. Veel blijft er hier meestal niet over, maar we krijgen ook niet veel meer (gelukkig) en zelf haal ik eigenlijk nooit iets van Sinterklaassnoep in huis. Leuk overzicht wel!

    1. admin

      december 7, 2015 at 15:49

      Dankjewel, Gerhilde! Weinig in huis halen is eigenlijk de beste manier om restjes te voorkomen, hihi 😉

  2. fieke

    december 7, 2015 at 08:00

    Leuke blogpost! De meeste mensen zitten met dat ‘probleem’ denk ik :-).
    Vroeger bleef er vaak wat chocolade over en dan maakte mama er altijd chocolademelk mee. Idem met overgebleven paaseieren!
    Wij kopen amper Sinterklaassnoep. Een zakje pure chocoladeventjes en af en toe wat mandarijnen. Soms krijgen we bij onze ouders ook nog wat snoep, maar dat hoeft voor mij eigenlijk niet…

    1. admin

      december 7, 2015 at 15:50

      Dankjewel! Ik haal zelf ook niet superveel in huis, dan zit je inderdaad niet snel met het restjesprobleem 🙂

  3. Yoghurttaartje met speculaas en mandarijn (a.k.a. Sinterklaasrestjestaart) | The Green Toast

    december 13, 2015 at 15:17

    […] zat al een hele tijd in mijn hoofd met een Sinterklaasrestjestaart. Ik zie overal op het internet ideeën verschijnen om chocoladen Sinterklazen te verwerken en hoor rond mij mensen vertellen dat ze […]

  4. Kim (Groene Pumps)

    december 13, 2015 at 20:43

    Ik zag daarnet Jeroen Meus een Sinterklaasontbijt maken in Dagelijkse Kost en dacht meteen: jahaa!

    1. admin

      december 15, 2015 at 16:40

      Haha, wijs! Lang leve ons Meuske!

  5. Creatief met sinterklaassnoep | gerhilde maakt

    december 15, 2015 at 04:29

    […] Marsepein en schuimpjes eet ik niet graag, maar speculaas en chocolade natuurlijk wel! Silke deelde zeven manieren om sinterklaasrestjes te verwerken. Ik deel vandaag graag een achtste […]

  6. Le petit requin

    december 20, 2015 at 10:55

    Leuke ideetjes! Wij hadden dit keer (gelukkig) weinig Sinterklaassnoep, dus kregen we het zo wel op, maar ‘t is zeker een berichtje om te onthouden voor als het nog eens uit de hand loopt qua hoeveelheden 😉
    Al ben ik op dat gebied wel blij dat de verleidingen hier in Zwitserland minder groot zijn: speculoos, nicnacjes en guimauves hebben ze hier niet; in de plaats zijn er wel Grittibänze, een soort krentenbrood (die zijn, wat mij betreft, lekker genoeg voor één keertje, maar ik ga er mij zeker niet ziek aan eten 🙂 ).

    1. admin

      december 20, 2015 at 16:46

      Leuk om te horen hoe zo’n dagen in andere landen gevierd worden… Is Sinterklaas daar even populair als in België?

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: