Simpele kokosrotsjes

Kokosrotsjes of macarons zijn altijd één van mijn favoriete koekjes geweest. Als ik vroeger met mijn ouders meeging naar de markt, kreeg ik altijd een macaron aan het kraam waar die vers gebakken werden…. Heerlijk!

Ik maakte eerder al deze kokosrotsjes, maar de ingrediëntenlijst daar was een stuk langer. Deze versie is poepsimpel, al zeg ik het zelf. Twee ingrediënten en een 15tal  minuten, meer dan dat heb je niet nodig!

Het magische ingrediënt in deze kokosrotsjes is gecondenseerde kokosmelk, een geweldig product dat verkrijgbaar is in de Albert Heijn. De eerste kennismaking was alvast zéér aangenaam, dus stay tuned voor meer receptjes met deze toffe blikjes!

 

Kokosrotsjes

Ingrediënten (voor 20 kokosrotsjes)

  • 320g geraspte kokos
  • 1 blikje (320 g) gecondenseerde kokosmelk

 

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Meng de geraspte kokos goed met de gecondenseerde kokosmelk
  • Schep er met een ijsschep halve bolletjes van
  • Leg de halve bolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat
  • Bak de kokosrotsjes zo’n 10 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze goudbruin kleuren
  • Laat 10 minuten afkoelen op de bakplaat zelf, en daarna op een taartrooster

 

image

16 Comments

  1. Hilde

    december 20, 2015 at 16:20

    Inderdaad héél simpel. En goed om weten dat van die blikjes gecondenseerde kokosmelk. Op de markt kan ik ook moeilijk weerstaan aan zo’n kraam met verse macarons.

    1. admin

      december 20, 2015 at 16:45

      ‘t is de geur die het hem doet hé… gelukkig nu ook in een handomdraai een huis vol macarongeur!

  2. Tine

    december 20, 2015 at 16:35

    Wauw, zooo makkelijk? Ga ik zeker proberen: die geur van versgebakken kokosrotjes in huis, hmmm…

    1. admin

      december 20, 2015 at 16:44

      Absoluut! Zo gemakkelijk dat het een beetje gevaarlijk wordt, hihi 😉 24/7 zelfgebakken koekjes binnen handbereik…

      1. Tine

        januari 29, 2016 at 20:47

        Oeh even laten weten dat ik ze gisteren gemaakt heb voor een etentje, vandaag de rest mee naar het werk genomen (ze thuis laten staan zou te gevaarlijk zijn) en alleen maar superpositieve reacties gekregen. Echt héérlijk en zo simpel! Love it 😀

        1. admin

          januari 30, 2016 at 08:01

          Superleuk om te horen! Dankjewel, Tine!

  3. gerhilde maakt

    december 20, 2015 at 18:33

    Ik had nog nooit van gecondenseerde kokosmelk gehoord. Dat is echt wel supergemakkelijk, ja! Mijn vriend is toevallig een grote kokosfan! Ik moet eens op zoek gaan naar die blikjes …

    1. gerhilde maakt

      december 20, 2015 at 18:39

      Ik wilde je recept graag op Pinterest zwieren, maar dat lukt niet (‘Sorry, er is niets wat je kunt pinnen op deze pagina.’) …

      1. admin

        december 20, 2015 at 20:15

        Oei, da’s raar… Heb het recept toevallig net zelf gepind, misschien kan je het zo repinnen? https://www.pinterest.com/pin/209417451400663703/

    2. admin

      december 20, 2015 at 20:17

      Ze staan in de AH bij de rest van de kokosmelk, tussen de Aziatische producten 🙂 het blikje is blauw met wit

  4. fieke

    december 21, 2015 at 07:10

    Hier ook nog nooit gehoord van gecondenseerde kokosmelk! Deze rotsjes heb ik ook gepind, mmm!

    1. admin

      december 23, 2015 at 15:51

      Ze waren hier in no time op, maken op eigen risico dus 😉

  5. hanne

    december 22, 2015 at 17:48

    meisjes jullie zijn een hype achter in vegan land 🙂 op engelstalige blogs wordt de lofzang al langer gezongen over condensed coconut milk 🙂 andere toepassingen zijn vegan fudge (al denk ik niet dat ik ooit fudge gegeten heb voor ik vegan werd) en caramelsaus. zelf nog niet getest, wist niet dat ze het bij de AH verkochten! daar loop ik dan weer achter 🙂

    1. admin

      december 23, 2015 at 15:52

      Oei, die hype heb ik inderdaad gemist 🙂 al volg ik niet zoveel kookblogs meer…

  6. Kelly

    december 23, 2015 at 19:38

    Aha, goed om te weten dat ze bij AH gecondenseerde kokosmelk hebben! Ik had er al van gehoord en was al wreed benieuwd, ook al past het eigenlijk niet bepaald bij mijn suikervrij eetpatroon, haha 🙂
    En kokosrotsjes, yum! Ik maak regelmatig die uit Lisette in Luilekkerland, die zijn ook heerlijk!

    1. admin

      december 24, 2015 at 15:06

      Er zit inderdaad redelijk wat rietsuiker in, maar af en toe mogen we eens decadent doen hé 😉

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: