Scones met frambozen

Als er iets is dat ik altijd in mijn diepvries heb liggen, is het fruit… Vooral frambozen zijn hier grote favoriet! Het was alweer even geleden dat ik ze in een receptje gebruikte, dus ik hield even een brainstormsessie en kwam bij scones uit, een typische Britse lekkernij die bij de thee geserveerd wordt.

Scones stonden al een tijdje op mijn ‘te maken’lijst, maar in mijn hoofd waren scones iets heel ingewikkelds vol zuivel en ei. Wist ik veel dat ik deze vegan versie op minder dan een halfuurtje op tafel kon toveren.

 

 

Scones met frambozen

Ingrediënten (voor 12 scones)

  • 350g tarwebloem
  • 2 kl bakpoeder
  • een snufje zout
  • 2 el rietsuiker
  • 85g margarine
  • 175ml plantaardige drink (ik gebruikte kokos-rijstdrink)
  • 1 el appelazijn of citroensap
  • 1 kl vanille-extract
  • 75g frambozen (ik gebruikte diepvries, maar vers lukt zeker ook)
  • om te serveren: eventueel confituur en/of plantaardige plattekaas (bv. van Alpro of Provamel)

 

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 220°C (hetelucht)
  • Meng de tarwebloem, het bakpoeder, het zout en de rietsuiker in een grote kom
  • Gebruik je vingers om de margarine in kleine stukjes onder het bloemmengsel te kneden tot je een kruimelig deeg bekomt
  • Verwarm de plantaardige drink een 30tal seconden in de microgolfoven
  • Meng met de appelazijn en het vanille-extract en zet 5 minuten opzij
  • Maak een putje in je bloemmengsel, en giet hier de vloeibare ingrediënten bij
  • Roer voorzichtig tot alles gemengd is. Opgelet: roer niet te lang, anders krijg je een taaie scones
  • Meng de frambozen onder het deeg
  • Rol het deeg uit tot een rechthoek van zo’n 2 cm dikscones
  • Snij de rechthoek in 12 driehoekjes (zie afbeelding hiernaast)
  • Leg de scones op een met bakpapier beklede bakplaat
  • Bak de scones zo’n 15-20 minuten in de voorverwarmde oven tot ze lichtjes goudbruin kleuren
  • Laat afkoelen tot ze lauwwarm of koud zijn
  • Serveer eventueel met confituur en/of plantaardige plattekaas

 

13081645_10153393071431744_2080986736_n-2

 

 

8 Comments

  1. Djuli

    april 24, 2016 at 15:34

    Ziet er heel lekker uit 🙂

    1. Julienne

      april 24, 2016 at 15:59

      Dankjewel, Djuli!

  2. Selma

    april 24, 2016 at 18:38

    Scones is echt mijn grote favoriet bij de thee, maar ik heb ze niet meer gegeten sinds ik vegan ben (het wordt mijns inziens ook veel te weinig geserveerd bij vegan high tea’s, of eigenlijk… veel te weinig in het algemeen 😉 ).

    1. Julienne

      april 25, 2016 at 17:00

      Groot gelijk! We gaan een betoging moeten houden tegen high teas zonder scones 😉

  3. Le petit requin

    april 27, 2016 at 19:23

    Ik maakte er nog niet zo lang geleden, maar had er totaal nog niet bij stilgestaan om eens een vegan variant uit te proberen. Recept staat alleszins gepind om eens uit te proberen!

    1. Julienne

      april 28, 2016 at 16:31

      Leuk! Hopelijk valt het mee 😉

  4. fieke

    april 30, 2016 at 12:48

    Mmmm, ik ga ze nu maken voor morgen. Hopelijk blijven ze goed en worden ze na een dagje niet te droog. Ik heb er nu al zin in! 🙂

    1. Julienne

      april 30, 2016 at 15:16

      Spannend! Wij hebben er ook enkele bewaard tot de dag erna, en ze waren nog steeds lekker hoor 🙂 Alvast smakelijk!

Laat een reactie achter op Selma Cancel

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: