Romige Broccolisoep

Een heerlijke, romige soep… zonder room? Jawel! De aardappeltjes in de soep zorgen namelijk voor een fluweelzacht mondgevoel.

Deze soep is simpel genoeg voor een weekavond, en feestelijk genoeg voor een etentje, mits wat extra afwerking… Hier hield ik het simpel met wat fijngehakte lente-ui.

 

Romige broccolisoep

Ingrediënten (voor 1 pot soep)

  • 1 middelgrote ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 el margarine
  • 1 broccoli
  • 3 middelgrote aardappelen
  • 1000ml groentenbouillon


Werkwijze

  • Schil de ui en de teentjes look, en hak fijn
  • Verhit de margarine in een kookpot boven een middelhoog vuur
  • Fruit de ui en de knoflook in de margarine
  • Snij de roosjes van de broccoli, en spoel ze goed af. Voeg ze toe aan de kookpot
  • Schil de steel van de broccoli, en snij in kleine stukjes. Spoel ze af, en voeg ze ook toe aan de kookpot
  • Overgiet met de groentenbouillon en breng aan de kook boven een middelhoog vuur
  • Laat de soep zo’n 20 minuten zachtjes koken tot de groenten gaar zijn
  • Draai het vuur uit en mix de soep met een staafmixer

Romige Broccolisoep

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: