Couscous met geroosterde groenten en perziken

Over het algemeen ben ik niet zo’n fan van alles dat nog maar in de verte naar anijs ruikt of smaakt. Maar wanneer je venkel roostert, wordt de smaak veel subtieler en milder.

Dit is overigens weer één van mijn geïmproviseerde gerechtjes, en ik moet zeggen dat ik er heel tevreden over ben… De smaken en kleuren vullen elkaar aan, en het bereiden neemt helemaal niet zoveel tijd in beslag. Geniet ervan!

Couscous met geroosterde groenten en perziken

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 1 venkelknol, in grote stukken versneden (3cm)
  • 1 grote wortel, in grote stukken versneden (2cm)
  • 2 el olijfolie
  • 1 el balsamico-azijn
  • 1 kl paprikapoeder
  • peper en zout
  • 150g couscous, ongekookt
  • 1 blik (400g) perziken, afgegoten en versneden
  • enkele verse muntblaadjes om te garneren


Directions

  • Verwarm de oven voor op 200°C (boven- en onderwarmte)
  • Hussel de venkel, de wortel, de olijfolie, de balsamico-azijn en het paprikapoeder goed door elkaar in een grote kom
  • Breng op smaak met peper en zout
  • Verdeel het groentemengsel over een met bakpapier beklede bakplaat
  • Rooster de groenten voor zo’n 25 minuten, tot ze een mooi kleurtje gekregen hebben en goed gaar zijn
  • Bereid intussen de couscous volgens de instructies op de verpakking
  • Serveer de couscous met de geroosterde groenten en de perziken
  • Garneer met enkele verse muntblaadjes

 

Couscous with Roasted Veggies and Peaches  Couscous with Roasted Veggies and Peaches

 

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: