Geroosterde asperges met citroen en kruiden

Aangezien de lente niet echt op gang komt, wou ik wat lente op ons bord brengen. En wat zegt meer ‘lente’ dan mooie groene asperges?! De citrusachtige dressing met kruiden is een perfecte compagnon voor de krachtige smaak van de groente.

Dus doe maar mee, en moedig de lente aan met kleurrijke en smaakvolle gerechtjes!

 

Geroosterde asperges met citroen en kruiden

Roasted Asparagus

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 1/2 el olijfolie
  • 1 bussel groene asperges (500g), met de houtachtige eindjes eraf gebroken
  • 2 el olijfolie
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 kl gedroogde rozemarijn (of 1/2 el verse rozemarijn)
  • een handvol versnipperde lente-ui
  • 1 el gehakte verse peterselie
  • peper en zout
  • 2 el sojaroom
  • peper en zout
  • nootmuskaat
  • 2 el amandelschilfers

 

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 200°C
  • Breng een pot gezouten water aan de kook
  • Voeg, wanneer het water kookt, de gesneden aardappelen toe
  • Kook de aardappelen gaar, in zo’n 15-20 minuten
  • Vet intussen een grote ovenschotel in met een stuk keukenpapier en 1/2 eetlepel olijfolie
  • Verdeel de asperges over de ovenschotel
  • Meng de rest van de olijfolie, het citroensap, de rozemarijn, de lente-ui en de peterselie in een kommetje
  • Breng op smaak met peper & zout
  • Giet de dressing over de asperges, en draai de asperges wat heen en weer, zodat ze allemaal goed bedekt zijn
  • Bak de asperges zo’n 10-15 minuten in de voorverwarmde oven
  • Rooster de geschaafde amandelen in een droge pan boven een middelhoog vuur. Zorg ervoor dat je constant met de pan schudt zodat de amandelen niet aanbranden
  • Plet de aardappelen met een pureestamper
  • Giet er de sojaroom bij, en roer goed
  • Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout
  • Serveer de asperges met de aardappelpuree, en garneer met de geroosterde amandelen

 

Roasted Asparagus Roasted Asparagus

 

Bron: recept gebaseerd op My Food Diary

 

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: