Hummus met rode biet

Een ‘gepimpte’ versie van de klassieke hummus… Ik hou van de aarde-achtige accenten van de smaak, en natuurlijk van de fantastische kleur! Toastjes of boterhammen zien er meteen heel wat feestelijker uit!
Een must voor hummusliefhebbers, en een leuke kennismaking voor de mensen die nog nooit hummus gegeten hebben.

Hummus met rode biet

Ingrediënten (voor 1 kommetje)

  • 75g kikkererwten uit blik, afgegoten
  • 100g rode biet, gekookt en in stukjes gehakt
  • 1 klein teentje look, fijngehakt
  • 1 el olijfolie
  • 1 kl komijnpoeder
  • peper en zout


Werkwijze

  • Meng de kikkererwten, rode biet, look en olijfolie in een kom of een hoge mengbeker
  • Mix alles mooi fijn met een staafmixer
  • Voeg de komijn toe, en breng op smaak met peper en zout
  

Red Beet Hummus

  

Red Beet Hummus

  

bron: recept gebaseerd op EVA vzw

 

2 Comments

  1. S

    december 5, 2012 at 08:07

    I’ve seen this on the internet, but haven’t tried it. How does it taste? More hummus or more beetroot?
    I did a beet root risotto some time back, it was good and delicious. But the color is a bit too shocking for some of my guests, LOL. 😉

    1. admin

      december 5, 2012 at 08:12

      Well, you especially have the earthy taste of the beetroot, but the aftertaste is more cumin/hummus like… If you know what I mean, haha. I think it’s a nice change, because we eat hummus quite a lot. And I loooove the colour, I can’t see why people would be shocked by it, haha 😀

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: