Rabarberlimonade

Herinneren jullie zich deze blozende schoonheid nog? Iets meer dan een jaar later ben ik nog steeds grote fan van rabarberdrankjes! Dit keer een non-alcoholische variant, met rozenwater.

Ingrediënten (voor 2 glazen)

  • 200g rabarber, schoongemaakt en in stukjes van ong. 2 cm
  • 500ml water
  • 40g suiker
  • 1 kl rozenwater
  • ijsblokjes

Werkwijze

  • Doe de rabarber, het water en de suiker in een steelpan
  • Breng aan de kook boven een hoog vuur, en draai het vuur daarna lager
  • Laat ongeveer een halfuurtje pruttelen
  • Giet het mengsel door een fijne zeef, en vang de limonade op
  • Laat de limonade afkoelen, en roer er dan het rozenwater doorheen
  • Serveer in een mooi glas met veel ijsblokjes

Tip: de opgevangen rabarber kan je bv. in havermout of yofu doen, of zo opeten als compote. Yummie!

Rabarberlimonade

2 Comments

  1. Annemarie

    september 8, 2014 at 20:25

    Bedankt Silke voor dit receptje! ik heb geen rozenwater dus probeer het met oranjebloesemwater… het ruikt in ieder geval heerlijk.

    1. admin

      september 9, 2014 at 14:36

      Da’s heel graag gedaan! Je kan de limonade ook gewoon zonder rozenwater maken hoor, maar ik vond het wel een geslaagde smaakcombinatie 🙂 benieuwd hoe het met oranjebloesemwater smaakt, dat probeer ik binnenkort ook eens uit!

Laat een reactie achter op admin Cancel

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: