Rabarberlimonade

Herinneren jullie zich deze blozende schoonheid nog? Iets meer dan een jaar later ben ik nog steeds grote fan van rabarberdrankjes! Dit keer een non-alcoholische variant, met rozenwater.

Ingrediënten (voor 2 glazen)

  • 200g rabarber, schoongemaakt en in stukjes van ong. 2 cm
  • 500ml water
  • 40g suiker
  • 1 kl rozenwater
  • ijsblokjes

Werkwijze

  • Doe de rabarber, het water en de suiker in een steelpan
  • Breng aan de kook boven een hoog vuur, en draai het vuur daarna lager
  • Laat ongeveer een halfuurtje pruttelen
  • Giet het mengsel door een fijne zeef, en vang de limonade op
  • Laat de limonade afkoelen, en roer er dan het rozenwater doorheen
  • Serveer in een mooi glas met veel ijsblokjes

Tip: de opgevangen rabarber kan je bv. in havermout of yofu doen, of zo opeten als compote. Yummie!

Rabarberlimonade

2 Comments

  1. Annemarie

    september 8, 2014 at 20:25

    Bedankt Silke voor dit receptje! ik heb geen rozenwater dus probeer het met oranjebloesemwater… het ruikt in ieder geval heerlijk.

    1. admin

      september 9, 2014 at 14:36

      Da’s heel graag gedaan! Je kan de limonade ook gewoon zonder rozenwater maken hoor, maar ik vond het wel een geslaagde smaakcombinatie 🙂 benieuwd hoe het met oranjebloesemwater smaakt, dat probeer ik binnenkort ook eens uit!

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: