Loempia’s van rijstpapier met quinoa

Een lichte, Aziatisch getinte maaltijd, maar met Europese invloeden. Snel en gemakkelijk te maken. Doordat dit een koud gerechtje is, doet het wat zomers aan, maar ook in de late herfst/vroege winter is dit een heerlijke lichte lunch!

Loempia’s van rijstpapier met quinoa

Quinoa Spring Rolls

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 250g quinoa,ongekookt
  • 2,5 el honing
  • 1,5 el mosterd (ik gebruikte graantjesmosterd)
  • 1 el appelazijn
  • 6 vellen rijstpapier (ik gebruikte ronde vellen)
  • 1 appel, in plakjes gesneden
  • 35g rucola

Werkwijze

  • Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Eenmaal de quinoa gaar is, mag deze worden afgegoten en opzij gezet.
  • Maak ondertussen de honing-mosterddressing: meng de honing, mosterd en azijn in een kommetje
  • Roer hier de bereide quinoa doorheen
  • Week de vellen rijstpapier eventjes in warm water. Week ze niet te lang, anders worden ze heel slap, en dan scheuren ze gemakkelijk.
  • Leg telkens een geweekt vel rijstpapier op een bord
  • Schep in het midden enkele eetlepels quinoa/dressing mengsel over, beleg met enkele plakjes appel en uiteindelijk ook een handjevol rucola
  • Rol de vellen op deze manier

  Quinoa Spring Rolls  Quinoa Spring Rolls

 

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: