Snel & Simpel Brood

Snel & Simpel Brood

Quick & Easy Bread

Ingrediënten (voor 1 middelgroot brood)

  • 300 ml lauw water
  • 1 el instant gist
  • 1 el suiker
  • 375g volkorenmeel
  • 1/2 kl zout
  • 1,5 el zonnebloemolie

Werkwijze

  • Giet het water in een kleine om, en los hier de gist en de suiker in op
  • Zeef het volkorenmeel in een grote mengkom
  • Maak een putje in het midden van het meel
  • Strooi het zout en de zonnebloemolie rond de randen van het putje, en het gistmengsel in het putje
  • Roer tot je een mooie deegbal bekomt
  • Kneed het deeg zo’n 10 minuten
  • Vorm terug een bal van het deeg, leg deze in de kom, en bedek de kom met een keukenhanddoek
  • Zet opzij op een warme plaats voor een halfuur (ik verwarm altijd mijn microgolfoven gedurende enkele minuten, en zet daar dan mijn kom in)
  • Na een halfuur zou het deeg in volume verdubbeld moeten zijn
  • Verwarm de oven voor op 185°C
  • Kneed het deeg nog eventjes, en maak er een broodvorm van
  • Breng enkele diagonale inkepingen aan in het brood met een mes, om het er artisanaler te doen uitzien
  • Plaats het brood op een bakplaat met bakpapier, en laat nog even rijzen met een keukenhanddoek erover
  • Bak het brood, eens de oven is voorverwarmd, gedurende 30 minuten (tot het brood goudbruin zijn, en hol klinkt als je erop klopt)
  • Laat het brood volledig afkoelen

Quick & Easy Bread  Quick & Easy Bread

Bron: recept gebaseerd op Keep Home Simple

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: