Quiche met spinazie & zongedroogde tomaten

Voor de babybrunch van mijn allerliefste nichtje maakte ik enkele gerechtjes klaar. Deze spinaziequiche met zongedroogde tomaten was de grootste hit, en ik kreeg enkele verzoekjes voor het recept. U vraagt, wij draaien ūüėČ

Er zitten twee iets specialere ingredi√ęnten in deze quiche: gistvlokken en kala namak. Gistvlokken vind je in de biowinkel, ze zitten tjokvol B-vitamines en geven een lekkere hartige smaak aan de quiche. Als je deze niet in huis hebt, kan je ze ook gerust weglaten. Kala namak is een soort zout met een zwavelachtige smaak, die aan eieren doet denken. Het is te vinden in gespecialiseerde kruidenwinkels (bv. Spice Bazaar in Gent). Je kan het gerust vervangen door gewoon zout.

Zin in meer hartige taarten? Probeer dan zeker mijn broccoliquiche, preitaart, mediterraanse quiche en pot pie eens uit!

 

Spinaziequiche met zongedroogde tomaten

Ingredi√ęnten (voor 1 quiche)

  • 1 rol kruimeldeeg
  • 1 blok (270g) tofu
  • de blaadjes van 1 plantje basilicum
  • 250g diepvriesspinazie, ontdooid
  • 4 lente-uitjes, in ringetjes¬†gesneden
  • 1 bokaal zongedroogde tomaatjes, uitgelekt en in stukjes gesneden
  • 1 bokaal (340g) ma√Įs
  • 2 el gistvlokken
  • 1 el proven√ßaalse kruiden
  • kala namak
  • peper

 

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200¬įC
  • Doe de tofu in een blender met de basilicum. Blend tot een homogene massa. Indien dit niet vlot gaat, kan je een beetje water toevoegen
  • Verwarm de olijfolie in een grote pan of wok
  • Meng in een kom het tofumengsel, de ontdooide spinazie, de lente-ui, de zongedroogde tomaatjes, de ma√Įs, de gistvlokken en de proven√ßaalse kruiden
  • Kruid naar smaak met peper en¬†kala namak (of zout)
  • Drapeer de kruimeldeeg¬†in een taartvorm, en prik gaatjes in de bodem met een vork
  • Giet het spinazie-tofumengsel in de kruimeldeeg
  • Bak de quiche zo‚Äôn 30 minuten in de voorverwarmde oven
  • Serveer warm of koud. Voor het beste snijresultaat laat je de quiche wel minstens een kwartiertje afkoelen.

 

bron: recept gebaseerd op Oh She Glows

 

Spinaziequiche | Julienne

2 Comments

  1. Sheila

    juni 6, 2017 at 14:44

    Klinkt goed. Ik houd wel van quiches. Vooral in de zomer. En heerlijk dat hier zo’n royale laag spinazie op zit.

    1. Julienne

      juni 10, 2017 at 13:50

      Ja h√©! I like my quiches loaded with veggies ūüėČ

Laat een reactie achter op Julienne Cancel

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: