Pompoenbeleg

Et voilà, zoals beloofd gaat de pompoengekte verder! Gisterenavond heb ik de rest van pompoen gestoomd, en vanochtend heb ik een deeltje van de gestoomde pompoenblokjes geplet om deze spread te maken. Inderdaad, vanochtend, voor het werk. Zo weinig tijd vraagt dit broodbeleg. Voorbereiding is alles!
De pompoenpitten die je op de foto ziet, zijn de pitten die ik uit de pompoen heb gehaald. Ik heb de pitten gewoon heel grondig afgespoeld, en dan gedroogd in de oven (op een bakplaat met bakpapier, zo’n 10 minuten bij 100°C).
Ik heb ook een restje rucola op mijn boterhammen gelegd, om wat extra pittigheid te geven.

P.S: sorry voor de foto’s. Het was vroeg, en ik moest mijn trein naar het werk halen!

Pompoenbeleg

Ingrediënten

  • 250g gestoomde pompoenblokjes
  • 1 klein teentje look, fijngehakt
  • 1/2 kl garam masala
  • 1/2 kl kerriepoeder
  • peper en zout

Werkwijze

  • Plet de pompoenblokjes met een pureestamper
  • Voeg de look, garam masala en kerrie toe
  • Breng op smaak met peper en zout

Pumpkin Spread  Pumpkin Spread

Bron: recept gebaseerd op EVA vzw

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: