Pompoen – Kikkererwtencurry

Enkele maanden geleden heb ik kaffir-limoenbladeren gekocht in mijn favoriete Aziatische winkel. Die komen heel goed van pas als je geen verse limoen of vers citroengras bij de hand hebt. Zorg er wel voor dat je de bladeren niet opeet, ze dienen gewoon om smaak te geven aan het gerecht… Eigenlijk kan je ze best vergelijken met laurierblaadjes, maar dan wat exotischer ūüėČ

Andere handige alternatieven voor vers citroengras zijn gepureerd citroengras, en gedroogd citroengras. Gepureerd citroengras lijkt een beetje op currypasta, en is verkrijgbaar in kleine bokaaltjes. Gedroogd citroengras ziet eruit als lichtgroene takjes.

Gepureerd citroengras lijkt me het makkelijkst in gebruik, maar kaffir-limoenbladeren zijn het goedkoopst, en deze zijn – in tegenstelling tot gedroogd citroengras- gemakkelijk uit het gerecht te vissen. Aan jou de keuze!

 

Pompoen – Kikkererwtencurry

Pumpkin - Chickpea Curry

Ingredi√ęnten (voor 4 personen)

  • 250g aardappelen, in blokjes gesneden (2cmx2cm)
  • 1 el zonnebloemolie
  • 3 el currypasta
  • 2¬†uien, fijngesneden
  • 3 teentjes look, geperst
  • 1 courgette, in¬†in blokjes gesneden (2cmx2cm)
  • 1 flespompoen ¬†(ongeveer 500g), geschild en in blokjes gesneden (2cmx2cm)
  • 1 blik (400ml) kokosmelk
  • 6 kaffir-limoenbladeren
  • 1 kl kaneel
  • 1 kl nootmuskaat
  • 2 kl kurkuma
  • 1 blik (400g) kikkererwten, afgegoten en afgespoeld
  • 150g rijstnoedels
  • een handjevol gehakte lente-ui ter garnering

 

Werkwijze

  • Breng een pot gezouten water aan de kook
  • Voeg, wanneer het water kookt, de aardappelen toe
  • Kook de aardappelen tot ze lichtjes gaar zijn, ongeveer 10-15 minuten, en giet ze af
  • Verwarm intussen de olie in een grote pan of wok, en roer er voorzichtig de curry pasta, ui en look doorheen
  • Fruit zo’n 2-3 minuten, tot een kruidige geur vrijkomt
  • Roer de aardappelen, pompoen en courgette door de currypasta, en roerbak ze gedurende 5 minuten
  • Giet er de kokosmelk bij
  • Voeg de kaffir-limoenbladeren, de kaneel, de nootmuskaat en de curcuma toe, en roer goed
  • Breng aan de kook, voeg de kikkererwten toe, en laat dan de curry zo’n 10 minuten ¬†sudderen tot de groenten en de aardappelen zacht zijn
  • Kook intussen de rijstnoedels volgens de instructies op de verpakking
  • Serveer de rijstnoedels met de curry, en garneer met de gehakte lente-ui

Pumpkin - Chickpea Curry  Pumpkin - Chickpea Curry

Bron: recept gebaseerd op BBC Good Food

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: