Pompoenkoekjes

Zoals ik hier reeds vertelde, aten we de laatste tijd al héél veel pompoen.  Een moestuin hebben, da’s meestal heel plezant, maar soms toch ook een beetje teveel van het goede, haha. Met het -eindelijk!- laatste restje pompoenpuree maakte ik deze heerlijk kruidige koekjes.

Perfect voor bij een pumpkin spice latte, maar een simpel kopje koffie of thee zouden het ongetwijfeld even goed doen als gezelschap 😉

 

Pompoenkoekjes

Ingrediënten (voor 24 grote koekjes)

  • 225g margarine
  • 300g rietsuiker
  • 450g pompoenpuree
  • 1 el vanille-extract
  • 250g tarwebloem
  • 125g fijne havervlokken
  • een snufje zout
  • 1 el pumpkin spice
  • 1,5 kl bakpoeder

 

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 175°C
  • Roer de margarine en de rietsuiker goed dooreen tot je een romig, bleek mengsel krijgt
  • Meng er de pompoenpuree en het vanille-extract doorheen
  • Doe de bloem, de havervlokken, het zout, de pumpkin spice en het bakpoeder in een andere mengkom
  • Meng tot een homogeen mengsel, en roer het bloemmengsel dan in deeltjes door het pompoenmengsel. Blijf niet te lang roeren, anders krijg je rubberachtige koekjes
  • Maak op een met bakpapier beklede bakplaat hoopjes (een overvolle eetlepel deeg per keer), je zou met ongeveer 24 hoopjes moeten eindigen
  • Bak de koekjes 20-25 minuten af in de voorverwarmde oven. Zelf vind ik 25 minuten het lekkerst, dan zijn de randjes van de koekjes iets krokanter. Heb je liever volledig zachte koekjes, is 20 minuten lang genoeg
  • Laat de koekjes afkoelen op een taartrooster

Pompoenkoekjes | Julienne

 

PS: vandaag is het World Vegan Day! At jij vandaag iets speciaals om dat te vieren?

7 Comments

  1. fieke

    november 1, 2015 at 18:36

    Yum! Ik maakte onlangs ook pompoenkoekjes. Héérlijk!
    Mooi stofje op de foto :-).

    1. admin

      november 2, 2015 at 18:31

      Dankjewel, ‘t is een kringloopvondst 😉 pompoenkoekjes zijn inderdaad de max!

  2. Rebuilding

    november 2, 2015 at 15:23

    Wat een mooi tafelkleed! Past helemaal bij mijn koffieservies. 😉

    1. admin

      november 2, 2015 at 18:30

      Haha, daar had ik nog niet aan gedacht 😉 zou inderdaad een mooi stel zijn!

  3. Hilde

    november 3, 2015 at 18:32

    Ik ben het helemaal eens met de 2 vorige comments. En dat laat zich merken doorheen je blog over het algemeen, vind ik: het tafelkleedje past mooi bij het geheel als foto. Je merkt dat dit zorgvuldig wordt uitgekozen, telkens weer, en dat maakt het zo aantrekkelijk en ‘af’ hier. Maar oh ja, pompoenkoekjes dus, ik zit hier al te watertanden om het zelf eens uit te proberen. Enkel dit: die pumpkin spice, waar vind ik die aub? Weerom een leuk idee ;-).

    1. admin

      november 3, 2015 at 18:53

      Wat een complimentjes, Hilde, ik moet er een beetje van blozen… Dankjewel!

      Als je op ‘pumpkin spice’ doorklikt in het recept, kom je op een (engelstalige) blog waar je terugvindt hoe je specerijenmengeling maakt:

      ⅓ cup ground cinnamon (kaneel)
      1 tablespoon ground ginger (gember)
      1 tablespoon ground nutmeg or mace (nootmuskaat)
      1-½ teaspoons ground cloves (kruidnagel)
      1-½ teaspoons ground allspice (piment)

      Als je het niet zou zien zitten om de mengeling zelf te maken, kan je als alternatief ook speculooskruiden gebruiken, daar zit praktisch hetzelfde in.

  4. Hilde

    november 4, 2015 at 06:45

    Oh ik was precies wat snel met m’n reactie, wat die pumpkin spice betreft, nu merk ik het idd. En engels geen probleem ;-). Bedank-je.

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: