Pompelmoestaart

Een folieke, deze taart, aangezien pompelmoes toch niet zo’n gangbaar bakingrediënt is… maar een heel geslaagd folieke! Zowel mijn broer, schoonzus als manlief hebben ervan gesmuld, terwijl ik verwacht had dat ik geen enkel stuk verkocht ging krijgen.

 

Pompelmoestaart

Pompelmoestaart | Julienne

Ingrediënten (voor 1 taart)

Bodem

  • 185g tarwebloem
  • snufje zout
  • 2 el rietsuiker
  • 60ml neutrale olie (bv. koolzaad of zonnebloem)
  • 2 el sojadrink

Vulling

  • 150g rietsuiker
  • 75g maïzena
  • een snufje zout
  • 300ml sojadrink
  • 200ml water
  • 150ml pompelmoessap (sap van 1 kleine pompelmoes)
  • 2 el pompelmoeszeste (+ eventueel extra om te garneren)

 

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 210°C
  • Doe alle ingrediënten voor de bodem in een mengkom, en meng met een vork
  • Duw het deeg uit in een met bakpapier beklede taartvorm, zorg dat het deeg overal ongeveer even dik is
  • Bak de bodem zo’n 15 minuten af in de voorverwarmde oven, tot hij lichtjes begint te kleuren
  • Haal de bodem uit de oven, en laat afkoelen
  • Doe de rietsuiker, de maïzena en het zout in een steelpan
  • Giet er de sojadrink en het water bij, en roer goed met een garde
  • Breng het mengsel aan de kook, en laat enkele minuten pruttelen
  • Haal de steelpan van het vuur, en roer er het pompelmoessap en de -zeste doorheen
  • Giet de vulling in de afgekoelde bodem
  • Laat de taart minstens enkele uren in de koelkast staan, tot de vulling mooi is opgesteven
  • Garneer eventueel met wat extra zeste

 

Houden jullie van pompelmoes?

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: