Pizzarolletjes

Ik maakte eerder al twee variaties op dit recept, namelijk munt-erwtkoekjes en Mexicaanse rolletjes. Deze pizzarolletjes zijn opnieuw een dikke hit: het gemak van een bite sized hapje, en de smaak van pizza… Mmm!

 

Pizzarolletjes

Ingrediënten (voor 12 rolletjes)

  • 1 rol bladerdeeg (of pizzadeeg)
  • 100g passata
  • 1 paprika, schoongemaakt en in blokjes van 0,5 x 0,5 cm gesneden
  • 50g ontpitte olijven, in schijfjes gesneden
  • provençaalse of italiaanse kruiden
  • peper

 

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Ontrol de bladerdeeg, en bestrijk de bladerdeeg met een effen laagje passata
  • Bestrooi met de paprikablokjes en de schijfjes olijf
  • Kruid naar smaak met peper en provençaalse of italiaanse kruiden. Zout is niet nodig, omdat de olijven al zout genoeg zijn
  • Rol de bladerdeeg strak op tot een ‘boomstam’, en snij voorzichtig in 12 schijven
  • Leg de rolletjes met de snijkant naar boven op een bakplaat met bakpapier of een silicone bakmat
  • Bak de koekjes gedurende ca. 20 minuten, tot ze mooi goudbruin kleuren
  • Serveer warm, lauw of koud

4 Comments

  1. geertruurzaam

    maart 9, 2017 at 09:42

    Mmm, dat ziet er lekker uit! En zo simpel :-), ik ga het onthouden.

    1. Julienne

      maart 11, 2017 at 08:13

      Mijn soort van hapje: simpel en snel klaar, zodat je gezellig bij je bezoek kan gaan zitten 🙂

  2. gerhilde maakt

    maart 9, 2017 at 16:32

    De smaak van pizza, dat kan niet slecht zijn!
    Ik maak al eens van die rolletjes met pesto, dat is ook lekker. 🙂

    1. Julienne

      maart 11, 2017 at 08:12

      Oh ja, pesto is lekker op/in alles! <3

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: