Pizza-muffins

Joepie! Weekend! Tijd voor een feestmaal!

Dit maal waren dat pizza-muffins. Vreemde naam, ik weet het, maar echt wel de moeite waard. De heerlijke smaak van pizza, maar dan duizend keer gemakkelijker om op te eten, hoeveel ‘toppings’ je er ook in verwerkt.
Wij hebben onze pizza-muffins in tomatenketchup gedipt, om het gemis aan tomatensaus goed te maken, maar natuurlijk kan je ook allerlei andere sausjes op tafel zetten…

Geniet van het weekend, iedereen!

Pizza-muffins

Pizza Puffs

Ingrediënten(voor 12 muffins)

  • 175g volkorenbloem
  • 1 kl bakpoeder
  • 300ml ongezoete sojadrink
  • 1 kl Orgran eivervanger+ 2 el water
  • 1/2 rode paprika, in blokjes gesneden (0,5cmx0,5cm)
  • 1/2 middelgrote courgette, in blokjes gesneden  (0,5cmx0,5cm)
  • 50g zwarte olijven, in plakjes gesneden
  • 2 el gistvlokken
  • tomatenketchup of een andere saus


Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 185°C (hetelucht)
  • Meng de volkorenbloem en het bakpoeder in een grote kom
  • Giet hier voorzichtig de melk bij en roer goed
  • Voeg de eivervanger, het water, de paprika, de cougette, de olijven en de gistvlokken toe
  • Roer tot alles mooi is vermengd
  • Vet een bakblik voor 12 muffins in
  • Verdeel het pizzamuffindeeg over de 12 gaatjes
  • Bak de muffins voor zo’n 20 minuten, tot ze mooi gerezen en goudkleurig zijn
  • Serveer met een saus naar keuze

Pizza Puffs  Pizza Puffs

Bron: recept gebaseerd op Cooking with my Kid

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: