Pittige Ovenschotel met Witloof

Pittige Ovenschotel met Witloof

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • margarine
  • 4 middelgrote stronkjes witloof, gewassen
  • 1 middelgrote appel, gewassen
  • 250ml sojaroom
  • 1 el graanmosterd
  • 2 el rijststroop of een ander vloeibaar zoetmiddel
  • peper en zout
  • 50g walnoten, grof gehakt
  • 4 el paneermeel
  • 500g aardappelen

 

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte)
  • Vet de ovenschotel in met de margarine
  • Halveer het witloof in de lengte en snij er de bittere kern uit
  • Verdeel de stronkjes over de ovenschotel
  • Schil de appel, verwijder het klokhuis, en snij in blokjes
  • Strooi de appelblokjes over het witloof
  • Kruid af met peper en zout
  • Maak een sausje met de sojaroom, de mosterd en de rijststroop
  • Giet het sausje over de ovenschotel en bestrooi met de walnoten
  • Strooi er als laatste het paneermeel over
  • Zet de ovenschotel in de oven gedurende zo’n 20 à 25 minuten, of tot het witloof gaar is
  • Schil ondertussen de aardappelen. Snij ze in blokjes en spoel goed af
  • Zet een afgedekte kookpot met een bodem gezouten water op het vuur, en wacht tot het water kookt
  • Voeg daarna de aardappelen toe, en wacht tot deze gaar zijn (ongeveer 20 minuten, afhankelijk van de grootte van de blokjes)
  • Giet af en serveer de aardappelen met de ovenschotel

Pittige Ovenschotel met Witlof

 

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: