5 tips voor de perfecte popcorn

Het heeft een hele tijd (en enkele aangebrande kookpotten) geduurd voor ik zo slim was om onderzoek te doen naar de perfecte manier om popcorn te maken. Ik, die ben opgegroeid met computers en internet. Ik, die dagelijks de gekste dingen google. Slim hé?!

Maar beter laat dan nooit… Ik kwam, zag en overwon. Dé 5 tips voor de perfecte popcorn vind je nu dus hier. Je kookpotten en huisgenoten zullen je dankbaar zijn!

  1. Zorg ervoor dat je de juiste olie gebruikt: de olie moet een hoog rookpunt hebben. Goede voorbeelden zijn koolzaadolie, arachideolie en zonnebloemolie. Vanuit gezondheidsaspect is koolzaadolie de beste keus gezien zijn goede vetzuurverhouding.
  2. Laat de olie lang genoeg opwarmen. Voeg vanaf het begin 3 à 4 maïskorrels toe aan de olie. Eenmaal deze gepoft zijn, weet je dat de olie warm genoeg heeft. Haal nu de pot even van het vuur.
  3. Doe niet teveel maïskorrels in de pot. Eén grondlaagje maïs geeft al een hele kookpot popcorn. Als je meer korrels toevoegt, heb je een grotere kans op niet-gepofte en zelfs verbrande maïskorrels.
  4. Heb geduld. Tel tot 30 voor je de pot terug op het vuur zet. Zo geef je de korrels de kans om rustig op temperatuur te komen. Zet na 30 tellen de pot (mét deksel) terug op het vuur. Je zal merken dat de maïskorrels heel snel na elkaar allemaal zullen ploffen.
  5. Breng op smaak. Hier in België is suiker de meest gebruikte smaakmaker, maar je kan even goed zout, (gerookt) paprikapoeder, kerriepoeder, vanillesuiker, komijn, geraspte kokos, kaneel, … of zelfs pindakaas toevoegen.

11921875_10152939413621744_8181459642132858080_o-2

6 Comments

  1. gerhilde maakt

    augustus 31, 2015 at 20:15

    Ik maak popcorn eigenlijk meestal in de microgolfoven (in een papieren zak). Dat vind ik het minste gedoe (en afwas). 🙂

    1. admin

      september 1, 2015 at 15:20

      oh, da’s ook een leuke tip, Gerhilde! Ga ik ook eens proberen!

  2. Sheila

    september 4, 2015 at 14:11

    Ik heb het überhaupt nog nooit zelf gemaakt. Maar dat is eigenlijk best leuk. Goede tip.

    1. admin

      september 6, 2015 at 07:51

      Zeker eens uitproberen, Sheila! Popcorn geeft een filmavondje direct dat beetje extra 😉

  3. jolien

    februari 28, 2018 at 16:50

    hoeveel olie gebruik je per 100gr mais?
    mijn popcorn is een beetje aangebrand, misschien door te weinig olie?

    1. Julienne

      maart 3, 2018 at 10:22

      Net zoveel dat de bodem van de pot net bedekt is. Aangebrand betekent meestal inderdaad te weinig olie, te veel maïs of de olie niet lang genoeg laten opwarmen… Succes!

Laat een reactie achter op admin Cancel

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: