Peren – Amarettocakejes

Het gaat al iets beter met mijn rugpijn, wat betekent dat ik mijn namiddagen terug nuttig kan besteden. Vandaag stond het huishouden al vrij op orde, dus tijd voor gebak!

Omdat wij zo veel mogelijk volgens de seizoenen eten, liggen er de laatste weken véél appels en peren in de fruitschaal. Een ideale basis voor cakejes natuurlijk! En wat past beter bij peer dan een goeie scheut amaretto?

 

Peren – Amarettocakejes

Ingrediënten (voor 12 kleine cakejes of 8 cupcakes)

  • 175g tarwebloem
  • 50g amandelpoeder
  • 50g rietsuiker
  • 2,5 kl bakpoeder
  • 1 kl appelazijn
  • 50ml koolzaadolie
  • 175ml sojadrink
  • 1 el amaretto
  • 1 grote peer, in kleine blokjes gesneden
  • een handvol amandelschilfers

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Doe alle droge ingrediënten in een mengkom, en vermeng goed
  • Giet er de natte ingrediënten bij en roer voorzichtig tot een deeg. Roer niet te lang of te stevig, anders krijg je taaie cakejes!
  • Roer er tot slot de perenblokjes doorheen
  • Verdeel het deeg over cakevormpjes
  • Bak de cakejes gedurende ongeveer 20 minuten, tot ze goudbruin kleuren
  • Rooster intussen de amandelschilfers in een droge pan boven een middelhoog vuur. Zorg dat ze niet aanbranden!
  • Laat de cakejes afkoelen op een taartrooster
  • Garneer met de geroosterde amandelschilfers

Peren - Amarettocakejes | Julienne

1 Comment

  1. fieke

    maart 6, 2015 at 07:34

    Hmmmmm, die ga ik zeker eens proberen, ik hou heel erg van frangipane-achtige cakes!

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: