Dit was de eerste keer in ongeveer 10 jaar dat ik polenta heb gegeten. Voor Jeroen was het zelfs de eerste keer in zijn leven! Het is niet echt een bekend ingrediënt, maar in de Oosterse en Afrikaanse keuken wordt het vaak gebruikt. Je zou het kunnen vergelijken met couscous, maar dan fijner, en gemaakt van maïs in plaats van tarwe. Dit maakt het een perfect ingrediënt voor mensen die glutenvrij moeten eten.
Polenta is een heel veelzijdig product: je kan er even makkelijk zoete als hartige dingen mee maken. Toen ik op zoek was naar receptjes, heb ik er zowel gevonden voor puddingen, hoofdgerechten als taart…
Polenta met Ui en Paprika
Ingrediënten (voor 2 personen)
- 200g polenta
- 1/2 el olijfolie
- 1 grote ui, in fijne ringen gesneden
- 2 paprika’s, fijn gesneden
- peper en zout
- 2 el zonnebloempitten
- Kook de polenta volgens de instructies op de verpakking
- Verwarm de olijfolie in een grote pan of wok, op een middelhoog vuur
- Fruit de ui gedurende 5 minuten
- Voeg de paprika toe, en fruit deze gedurende 10 minuten, tot ze zacht wordt
- Breng op smaak met peper en zout
- Serveer de polenta met de groenten, en strooi er de zonnebloempitten overheen

Bron: recept gebaseerd op Rachael Ray
Gerelateerd
Leave a Reply