Tartelettes met pecannoten

Gisteren hadden we 2 vrienden, Hannes en Judd, op bezoek. Het was echt supergezellig! ‘s Namiddags zijn we koffie gaan drinken in een leuke koffiebar,  Simon Says. De perfecte plaats voor een gezellige babbel bij een kopje koffie of thee. Jammergenoeg weten veel mensen dat, want het zit er altijd afgeladen vol. Gelukkig hadden we net nog een tafeltje!
Rond 17h zijn we terug naar huis gekeerd, en heeft Hannes een ge-wel-dige cocktail voor ons gemaakt. De cocktail heet Lazy Red Cheeks, en je kan het recept hier vinden.
Het was eigenlijk best wel grappig om zien… Judd en Hannes hadden een grote doos mee, vol met spulletjes om de cocktail te maken: een ijscrusher, allerlei soorten drank, glazen, en zelfs rietjes!
De cocktail was een echt voltreffer, en Judd had ook een aperitiefhapje gemaakt voor erbij, in hetzelfde kleurenthema 😉 toastjes met een spread van rode biet, zonnebloempitten en mierikswortel.
En ja, ik heb ook mijn inbreng gedaan! Als voorgerecht heb ik Groene paprikasoep gemaakt. Als hoofdgerecht stonden deze Gebakken noedels met ananas op het menu. En als dessert deze schattige tartelettes. Ik heb de karamel wel een beetje verbrand, dus zorg er zeker voor dat je de pot op tijd van het vuur haalt!
Tartelettes met pecannoten
PecanTartelettes
Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 1 rol kruimeldeeg (kant-en-klaar)
  • 125g pecannoten, gehakt
  • 100g ahornsiroop
  • 50g margarine
  • 50g rietsuiker
  • 50g pecannoten
Werkwijze
  • Verwarm de oven voor op 160°C
  • Duw met je taartvormpjes cirkels uit het kruimeldeeg
  • Leg de deeglapjess in de taartvormpjes
  • Verdeel de gehakte pecannoten en de ahornsiroop over de taartjes
  • Smelt de margarine en de rietsuiker in een steelpan
  • Roer er de volledige pecannoten doorheen en laat het mengsel karamelliseren (zorg ervoor dat ze niet aanbranden!)
  • Giet de karamel over de taartjes en bak ze gedurende 15-20 minuten in de voorverwarmde oven
 PecanTartelettes  PecanTartelettes
Bron: recept gebaseerd op Libelle Lekker!

1 Comment

  1. Hannes Debecker

    februari 11, 2013 at 20:56

    About the Lazy red cheeks: I prefer it with a little less lime juice, I always go for 2 cl instead of 4!

    Thanks for the great time and lovely food 🙂

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: