3 pasta’s, 3 tapenades

OEnkele weken geleden kreeg ik van Terrasana een pakketje met 3 peulvruchtenpasta’s toegestuurd. Ik was meteen gefascineerd! De drie varianten zijn pennette op basis van spliterwten, gnocchetti op basis van kikkererwten en maccheroni op basis van rode linzen.

img_0392

De pasta’s zijn glutenvrij, vegan en bestaan enkel uit peulvruchten (en water). Leuk pluspunt: de pasta is gaar in 3 à 4 minuten, heel wat korter dus dan de gemiddelde pasta op basis van tarwe of spelt. Eerlijk is eerlijk: de peulvruchtenpasta’s ruiken een beetje muf als je het pak opent, maar na het koken merk je hier niet veel meer van. De smaak is wat je van een peulvruchtenpasta zou verwachten: vrij neutraal maar toch met een ferme hint van de peulvrucht in kwestie. Lekker!

De peulvruchtenpasta’s zijn te koop in de natuur- en biowinkel.

 

 

Bonus: 3 receptjes voor snelle en smakelijke tapenades!

Om de verschillende varianten in de verf te zetten, maakte ik 3 verschillende tapenades klaar. Simpel en smakelijk, maar vooral heel snel klaar! Niet enkel lekker bij pasta, maar bv. ook op een toastje of op een boterham. Ik weet al wat ik op tafel ga toveren tijdens de feestdagen 😉

De pasta’s én tapenades werden goedgekeurd op een potluck door een onbevooroordeelde jury, hihi.

 

 

Pennette op basis van spliterwten: artisjoktapenade

Ingrediënten

  • 150g artisjokharten (uit blik of bokaal)
  • 2 el pompoenpitten
  • 1 el olijfolie
  • eventueel peper en zout
  • ter garnering: versnipperde muntblaadjes

Bereidingswijze

  • Heel simpel: doe alle ingrediënten (behalve de munt) in een blender of keukenmachine en mixen maar! Met een kommetje + staafmixer kan het natuurlijk ook.

Pasta met artisjoktapenade | Julienne

 

 

Gnocchetti op basis van kikkererwten: olijventapenade

Ingrediënten

  • 150g ontpitte olijven (ik gebruikte groen, maar zwart kan natuurlijk ook)
  • 2 el zonnebloempitten
  • 1 el olijfolie
  • 1 teentje look, gepeld
  • eventueel peper (zout is niet nodig, de olijven zijn al zout genoeg)
  • ter garnering: hennepzaadjes en versnipperde peterselie

Bereidingswijze

  • Heel simpel: doe alle ingrediënten (behalve de peterselie) in een blender of keukenmachine en mixen maar! Met een kommetje + staafmixer kan het natuurlijk ook.

Pasta met olijventapenade | Julienne

 

Maccheroni op basis van rode linzen : tomatentapenade

Ingrediënten

  • 150g zongedroogde tomaten
  • 2 el cashewnoten
  • 1 el olijfolie (eventueel van bij de zongedroogde tomaten)
  • eventueel peper en zout
  • ter garnering: basilicumblaadjes

Bereidingswijze

  • Heel simpel: doe alle ingrediënten (behalve de basilicum) in een blender of keukenmachine en mixen maar! Met een kommetje + staafmixer kan het natuurlijk ook.

Pasta met tomatentapenade | Julienne

 

 

Proefde jij deze peulvruchtenpasta’s al? 

 

 

8 Comments

  1. Sofie

    december 11, 2016 at 19:23

    Mmmm lekker! Ik ontdekte dat een paar maand geleden al. En ik vind het heel handig dat ik dan niet ook nog eens peulvruchten moet klaarmaken om een volwaardige maaltijd te hebben. Ik eet vaakst de rode linzen. Met erwten vond ik het niet zo lekker. Ook zwarte bonen is lekker.

    1. Julienne

      december 11, 2016 at 20:39

      De rode linzen was ook mijn favoriet <3

  2. Lottes Anekdotes

    december 11, 2016 at 21:33

    Oh, nu ben ik wel erg benieuwd naar die smaken! Waar zou je dat kunnen kopen?

    1. Julienne

      december 13, 2016 at 06:42

      Goeie vraag, Lotte! Ik heb het er nog bij vermeld in de blogpost. In de natuur- of biowinkel!

  3. Resaarcle

    december 13, 2016 at 22:27

    Dat ziet er vrolijk en lekker uit!

    1. Julienne

      december 14, 2016 at 11:57

      Dankjewel, Saar!

  4. Le petit requin

    januari 11, 2017 at 14:48

    Oh, zo jammer dat ik dit pas zie nu we al terug zijn van België! Eens zien of ik die hier ook kan vinden, want het klinkt goed 🙂
    De olijventapenade ga ik skippen (ik eet – nog altijd… – niet graag olijven), maar die met artisjok en tomaat sla ik op om eens uit te proberen.

    1. Julienne

      januari 11, 2017 at 14:58

      Terrasana is eigenlijk een Nederlands bedrijf, dus met wat geluk vind je het bij jullie ook 😉

      Leuk dat je de tapenades gaat uitproberen, laat zeker eens weten wat je ervan vond!

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: