Pasta met erwtjes

Twee onbekende ingrediënten in deze voor de rest simpele pasta…

TVP staat voor ‘texturized vegetable protein’ en kan eigenlijk van elke plant afkomstig zijn, maar de best verkrijgbare TVP wordt gemaakt van soja. Je kan deze in de bio- of natuurwinkel vinden onder de naam ‘sojabrokjes’. Ik weet het, het ziet er niet zo appetijtelijk uit, maar het is een goedkoop, veelzijdig en lekker product. Daarbovenop komt nog het feit dat het zo goed als onbeperkt houdbaar is (zelfs bij kamertemperatuur!) omdat het gedroogd verkocht wordt.

Onbekende nummer twee is nutritionele gist, in de bio- of natuurwinkel te vinden onder de naam ‘gistvlokken’. Een vitamine- en mineraalbom, en daarnaast ook nog eens een heerlijk plantaardig alternatief voor kaas. Wij strooiden de gistvlokken nu gewoon over onze pasta in plaats van geraspte kaas, maar je kan er ook perfect soepen en sauzen mee op smaak brengen. Een aanrader!

 

Pasta met erwtjes

Pasta with Peas

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 150g volkorenpasta, ongekookt
  • 1/2 el olijfolie
  • 1 middelgrote ui, gehakt
  • 250g diepvrieserwtjes
  • 500ml tomatenpassata
  • 25g sojabrokjes of TVP (texturized vegetable protein)
  • 2 kl rozemarijn
  • 2 kl oregano
  • peper en zout
  • gistvlokken

 

Werkwijze

  • Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking
  • Giet de pasta af in een zeef of vergiet
  • Hergebruik de pot om de saus te maken
  • Verhit dde olijfolie in de pot en fruit de ui en de erwtjes gedurende zo’n 5 minuten
  • Giet er de passata bij, en roer er de TVP doorheen
  • Breng op smaak met oregano, rozemarijn, peper en zout
  • Laat zo’n 10 minuten sudderen
  • Serveer de pasta met de saus, en strooi er wat nutritionele gist overheen

Pasta with Peas  Pasta with Peas

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: