Pasta Primavera

De lente is in het land, en dat hebben we geweten! Vrijdag hebben we voor het eerst dit jaar gebarbecued, en gisteren stond er een fietstocht van 45km op het menu. We hebben onze nieuwe streek op deze manier goed leren kennen, zeker de terrasjes 😉

Vandaag lag de lente vooral op ons bord, met dit heerlijke pastagerechtje.

 

Pasta Primavera

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 200g pasta (ik gebruikte linguini)
  • 1 el olijfolie
  • enkele lente-uitjes, versnipperd
  • 2 teentjes look, fijngehakt
  • 1 bussel groene asperges, in stukken van 4 cm gesneden
  • 100g boontjes, van uiteinden ontdaan
  • 1 el citroensap
  • peper en zout

Werkwijze

  • Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking
  • Verhit de olijfolie in een grote pan of wok boven een middelhoog vuur
  • Fruit de lente-ui en de look, en voeg na een minuutje de boontjes en de asperges toe (uitgezonderd de tippen)
  • Voeg na 5 minuten ook de tippen toe, en laat nog een 3tal minuten meegaren
  • Roer het citroensap door de groentjes
  • Kruid naar smaak met peper en zout
  • Serveer de pasta met de groenten, werk af met wat extra olijfolie

Pasta Primavera | Julienne

2 Comments

  1. De Veganosaurus

    april 27, 2015 at 19:42

    Wat ziet dat er heerlijk groen uit!

    1. admin

      april 27, 2015 at 19:46

      ja hé! De lente doet me altijd nóg meer zin krijgen in groen 😉

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: