Pasta met ‘Kaas’saus

Mijn eerste keer vegan ‘kaas’saus… en wat een voltreffer! Zowel de smaak als de textuur moesten echt niet onderdoen voor een echte kaassaus. Het kleur is wel iets helemaal anders, maar cheddar is ook oranje hé!

Deze keer belandden er stukjes pompoen en verse peterselie bij, volgende keer zou ik er ook wel eens erwtjes durven door mengen voor een extra bite en kleuraccent.

 

Pasta met ‘Kaas’saus

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 1 el margarine
  • 175ml ongezoete sojadrink
  • 1 el maïzena
  • 1/4 kl lookpoeder
  • 6 el gistvlokken
  • 350g pompoenpuree (gestoomde en geprakte pompoenblokjes)
  • peper en zout
  • 150g volkoren spirelli
  • optioneel: extra gestoomde pompoenblokjes voor erbij
  • optioneel: verse peterselie ter garnering

 

Werkwijze

  • Smelt de margarine in een kookpot boven een middelhoog vuur
  • Los de maïzena en het lookpoeder op in de sojadrink. Roer goed zodat er geen klontertjes meer zijn
  • Giet bij de margarine en roer met een garde
  • Voeg ook de gistvlokken en de pompoenpuree toe, en blijf roeren
  • Breng op smaak met peper en zout
  • Verwarm verder tot de saus mooi warm heeft
  • Kook intussen de pasta volgens de instructies op de verpakking
  • Serveer de pasta met de ‘kaas’saus en pompoenblokjes, en garneer met verse peterselie.

Pasta met 'kaas'saus

Bron: recept gebaseerd op Oh She Glows

 

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: