Pasta met boerenkool

De boerenkool tiert welig in onze moestuin, en dus kon een receptje niet uitblijven.

Boerenkool is een tijdje een echte hype geweest, overgewaaid uit de VS. Daar noemen ze het kale, dat doet een belletje rinkelen, toch?
Ergens begrijp ik de hele hype wel: boerenkool is een hele gezonde groente, barstensvol vitamine C,  calcium en allerlei andere vitamines en mineralen. Maar als je bedenkt dat ze de groente in Nederland al eeuwen lang in de stamppot gooien, is de sterstatus in de fancy New-Yorkse restaurants best wel lachen.

Dit recept is poepsimpel, maar daarom niet minder lekker! Kies voor een lekkere olijfolie, want deze smaak je goed in het gerecht.

Op de foto heb ik het bord gegarneerd met eetbare bloemen van Oost-Indische kers. Als je nog ergens een zonnig hoekje over hebt in de tuin, is dit echt wel een aanrader om te zaaien! De plant oogt niet alleen fleurig, maar je kan er ook alle delen van op eten: zowel de bladeren, de bloemen als de zaden (zie bv. dit recept van Dorien Knockaert).

 

Pasta con cavolo riccio

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 150g linguini
  • 3 el olijfolie
  • 6 teentjes knoflook, gepeld en fijngehakt
  • 600g boerenkool, gewassen en in reepjes gesneden
  • sap van 1 citroen
  • peper en zout

Werkwijze

  • Kook de linguini volgens de instructies op de verpakking
  • Verwarm de olijfolie in een diepe pan of wok boven een middelhoog vuur
  • Fruit de look tot ze aromatisch wordt
  • Voeg de boerenkool toe, en stoof aan tot ze begint te slinken
  • Roer er het citroensap doorheen
  • Breng op smaak met peper en zout
  • Serveer de linguini met de boerenkool

Pasta met boerenkool | Julienne

2 Comments

  1. Sofie

    juli 29, 2015 at 19:59

    Dat moet ik eens proberen, ik vind boerenkool niet altijd zo lekker. Maar wel bv in een lasagne. Dus misschien ook deze pasta 🙂

    1. admin

      juli 30, 2015 at 13:47

      Door de bereidingswijze heb je niet echt die typische koolsmaak vind ik, en doorde citroen blijft het lekker fris… Zeker eens uittesten 😉

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: