Pasta alla Norma

Dit gerechtje is zo simpel dat het bijna belachelijk wordt… En toch smaakt deze pasta authentiek. Ik ben nog steeds af en toe verbaasd dat je zoiets lekkers in zo weinig tijd en met zo weinig ingrediënten kan maken.

We hebben van deze maaltijd genoten met een glaasje rode wijn erbij. Perfecte start van het weekend!

Pasta alla Norma

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 1 aubergine, in blokjes gesneden (2cmx2cm)
  • 2 el olijfolie
  • 2 kl gedroogde rozemarijn
  • peper en zout
  • 150g volkorenspaghetti, ongekookt
  • 1 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 middelgrote ui, gesneden
  • 1/2 kl chilipoeder
  • 2 kl gedroogde oregano
  • 1 blik (400g) tomatenblokjes
  • 2 el tomatenketchup
  • gistvlokken


Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 200°C
  • Hussel de aubergineblokjes met 2 eetlepels olijfolie op een bakplaat met bakpapier
  • Strooi de rozemarijn, het zout en de peper erover
  • Rooster de aubergine gedurende 25 minuten in de oven
  • Kook ondertussen de pasta volgens de instructies op de verpakking
  • Giet de pasta af in een zeef of vergiet
  • Hergebruik de pot waarin de pasta werd gekookt om de saus te maken
  • Verwarm een eetlepel olijfolie en fruit de look en de ui gedurende 5 minuten
  • Voeg de chili en de oregano toe
  • Giet er de tomatenblokjes en de ketchup bij, en roer
  • Laat ongeveer 10 minuten sudderen
  • Voeg de geroosterde aubergine toe en breng op smaak met peper en zout
  • Serveer de pasta met de saus, en garneer met wat gistvlokken

Pasta alla norma  Pasta alla norma
Bron: recept gebaseerd op The Italian Dish

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: