Panna Cotta met Kokos en Frambozencoulis

Maandag kwamen Jasmien en Pieter op bezoek, en toen schotelde ik hen deze panna cotta voor. 100% plantaardig, 100% smaak!

De combinatie kokos – framboos werd in goeden aarde ontvangen, en zelf was ik heel tevreden van de textuur van de panna cotta. Voor een eerste keer was dit alleszins een schot in de roos!

Ook zin in dit feestelijke dessertje? Doen! Het is ongelofelijk simpel, en snel klaar. Het enige minpuntje? De panna cotta moet enkele uren in de koelkast om op te stijven. Al kan je dit ook als voordeel zien natuurlijk… Als je gasten hebt, kun je dit makkelijk de dag op voorhand maken, en enkel de frambozencoulis à la minute bereiden.

Voor de mensen die agar nog niet kennen: het is een heel dankbaar product. Véél makkelijker (en smakelijker, want niet afkomstig van beenderen) in gebruik dan gelatine. Agar wordt gemaakt van zeewier, en is te verkrijgen onder verschillende vormen. Ik gebruikte poeder (van Lima), omdat dit supermakkelijk oplost. Met één zakje had ik net genoeg voor een blik kokosmelk, ideaal dus!

Tip: als je de panna cotta graag zonder vormpje wil opdienen, vet je de kommetjes vooraf in. Nog makkelijker is om silicone muffinvormpjes te gebruiken (bv. van Ikea). Je stort de panna cotta dan gewoon uit op een bord, en giet er de coulis overheen.

 

Panna Cotta met Kokos en Frambozencoulis

Panna Cotta

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 1 blik kokosmelk
  • 1 zakje (2g) agar
  • 3 el kristalsuiker
  • 1 kl vanille-extract
  • 100g diepvriesframbozen
  • 2 el poedersuiker

 

Werkwijze

  • Doe de kokosmelk, de agar, het vanille-extract en de kristalsuiker in een steelpan en verwarm boven een middelhoog vuur
  • Klop constant met een garde, tot de kokosmelk kookt
  • Laat nog enkele minuten doorkoken onder constant roeren, en haal de pan dan van het vuur
  • Verdeel de kokosmelk over 4 ramequins of kommetjes
  • Zet de ramequins in de koelkast, en laat minstens 4 uur opstijven
  • Maak net voor het opdienen de frambozencoulis: doe de frambozen en de poedersuiker in een steelpan en verhit, terwijl je af en toe roert, tot de frambozen uiteengevallen zijn tot een coulis
  • Indien je dit wenst, kun je de coulis zeven om de pitjes te verwijderen
  • Dien de panna cotta op met de frambozencoulis

 

 

2 Comments

  1. maria

    mei 16, 2015 at 15:28

    Welke hoeveelheid is een blik kokosmelk? 300ml 500ml…..

    1. admin

      mei 16, 2015 at 16:43

      Dag Alma, ik gebruik blikken van 400ml

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: