Oreo Cheesecake

Wist je dat Oreos vegan zijn? Nu wel! Toen ik op de blog DOTJES x Datjes een Oreo Cheesecake zag passeren, wist ik dat ik hier een vegan variant van moést maken! En zo geschiedde…

Liever iets fruitiger? Dan is deze frisse kokos-citroencheesecake vast meer jouw ding.

 

Oreo Cheesecake

Ingrediënten (voor een taart van 26cm diameter)

  • 250g Oreos
  • 100g margarine
  • 3 zakjes (6g) agar-agar
  • 100ml water
  • 1kg yofu vanille (bv. van Alpro of Provamel)
  • voor de garnering: 150g Oreos

 

Bereidingwijze

  • Vermaal de 250g Oreos in een keukenmachine of met een staafmixer
  • Smelt de margarine in een pan, en roer er de koekkruimels doorheen. Laat even mee opwarmen
  • Giet dit mengsel in een met bakpapier beklede springvorm van 26cm diameter
  • Druk de bodem goed aan met je handpalm of de achterkant van een lepel
  • Zet in de koelkast en laat opstijven
  • Breng het water met de agar-agar aan de kook boven een middelhoog vuur. Roer goed met een garde zodat er geen klontertjes ontstaan
  • Roer er de yofu doorheen
  • Laat nog even goed doorverhitten, maar breng niet meer aan de kook
  • Giet het yofumengsel over de opgesteven taartbodem, en zet terug in de koelkast
  • Laat de taart enkele uren (liefst een nacht) opstijven
  • Garneer met de 150g Oreos die je in grote stukken breekt

 

Oreo Cheesecake | Julienne

4 Comments

  1. Anna Helena

    april 5, 2017 at 15:49

    Oh boy, zou ik dit durven maken? 🙂

    1. Julienne

      april 8, 2017 at 08:19

      Het maken is niets… het zorgen dat je niet de hele taart in 1 keer opeet daarentegen 😉

    1. Julienne

      april 8, 2017 at 08:18

      Een bommetje, maar wel heel lekker!

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: