Onze urban jungle

In ons vorige huis hadden we bijna geen planten, maar die schade hebben we mooi ingehaald sinds we dit huis 4 jaar geleden kochten. Plant voor plant vulden we onze collectie verder aan. Planten uit het tuincentrum, stekjes die we van vrienden cadeau kregen, planten uit de IKEA, bloemen die we als verjaardagscadeau kregen, … Elk heeft zijn charme, en zijn plekje in onze urban jungle!

Met veel plezier stel ik jullie de planten voor die in onze living slash keuken slash eetkamer staan. Dit is echt onze leefruimte, waar we het leeuwendeel van onze dag doorbrengen.

Linksonder zien jullie één van onze twee goudpalmen (Chrysalidocarpus lutescens). Deze kochten we bij IKEA.

Op de plank linksboven een bladcactus (Epiphyllum anguliger), die we als stekje cadeau kregen van vrienden. Intussen al serieus bijgegroeid!

Op de plank in het midden ook vier kleine vetplantjes (Crassula), die we als bedankje meekregen op de trouw van mijn broer en schoonzus.

Rechtsonder, een beetje verstopt, onze Sanseveria. Deze redden we uit de koopjeshoek bij IKEA. Hij is er gelukkig mooi doorgekomen.

Dit is de meest recente toevoeging aan onze collectie. We kregen deze Calathea crocata vorige maand cadeau van familie.

 

Deze drie hebben we al iets langer in huis. Links een uitgebloeide Bromelia guzmania, daarnaast een welig tierende varen (Nephrolepis) die we een tweede leven schonken nadat hij stond te verpieteren in de koopjeshoek van de IKEA, en rechts mijn chouchouke de watercacao (Pachira aquatica) die volop baby’tjes aan het kweken is onderaan zijn stam.

Nog één van mijn favorietjes (shhht, niet vertellen aan de rest!) is de Monstera deliciosa die ik van Jeroen cadeau kreeg voor mijn verjaardag.

Onderaan staan twee potjes met schattige gestreepte vetplantjes (Haworthia fasciata) die ik kreeg van een vriendin.

Deze pannenkoekenplant (Pilea peperiomioides) staat zo leuk bij ons op de eettafel <3 we kochten hem bij Eurotuin, en hebben al menig van zijn baby’tjes kunnen uitdelen aan vrienden en familie.

Deze lepelplant (Spathiphyllum) en graslelie (Chlorophytum comosum) staan broederlijk naast elkaar op onze buffetkast. We kregen ze allebei cadeau.

Deze bonsaï (Ficus microcarpa) is de enige plant die we meebrachten uit onze vorige huis. We kregen hem zes jaar geleden cadeau bij onze housewarming. Rechts ervan een avocadoplantje, dat een vriendin van ons liefdevol heeft opgekweekt.

En tot slot dit schattige trio. Van klein naar groot: een stekje Tradescantia zebrina van een bevriend koppel, een anoniempje die we cadeau kregen van familie, en een Anthurium die we als stekje kregen van een vriendin.

 

Heb jij veel planten in huis? Wat is jouw favoriet?

10 Comments

 1. fieke

  oktober 28, 2018 at 06:57

  Wow, mooie collectie!
  De vetplant die we van jullie kregen is al enorm gegroeid (maar helaas heeft Kasper er zijn tanden ook al in gezet). Ik ga binnenkort nog veel aloë-vera-stekjes hebben, als je wil… 🙂

  1. Julienne

   oktober 28, 2018 at 14:45

   Haha, kleine hooligan 😉 voorlopig gaan we de plantencollectie eventjes bevriezen, weinig plek meer over. Maar wel lief, dank je!

 2. José

  oktober 28, 2018 at 07:02

  Ik heb ( nog ) niet heel veel planten. Wel een paar cactussen, kleintjes, die het zeer wel doen op mijn vensterbank en om de zoveel tijd bloeien, heel schattig kleine roze bloempjes geeft de één. Waar ik zelf nog een beetje mee zit, is wat te doen met de plant die vooral heel erg in de breedte aan het groeien is. Ze moet eigenlijk overgepot, maar ik vrees dat ze straks meer dan 1m² in de breedte nodig gaat hebben en zo vreselijk veel vloeroppervlak heb ik niet hier.. Hoe los jij zoiets op ?

  1. Julienne

   oktober 28, 2018 at 14:44

   Wat leuk, die cactusbloemetjes!

   En oei, daar heb ik eigenlijk geen ervaring mee… Ik zou vermoeden dat je die dan regelmatig een snoeibeurt moet geven. Misschien eens informeren op een plantenforum?

 3. Kelly

  oktober 28, 2018 at 14:48

  Ooooh, wat een mooie collectie! <3

 4. Le petit requin

  november 8, 2018 at 13:45

  Heerlijke collectie! Ik ben een beetje jaloers op jullie varen, zo goed dat die er uit ziet seg! Ik weet niet wat ik verkeerd doe bij de mijne, maar die is jammer genoeg aan het wegkwijnen.
  Dat anoniempje op de laatste foto is er volgens mij eentje uit de Peperomia-familie. Hij lijkt een beetje op de Peperomia angulata rocca verde die ik heb, maar de bladeren van de jouwe zijn donkerder (meer gelijk de groene blaadjes van mijn Peperomia caperata rosso, alleen heeft die ook rode blaadjes, dus die is het ook niet 🙂

  1. Julienne

   november 10, 2018 at 19:27

   Oooh merci voor je tip! Ik ga zeker eens verder neuzen in de Peperomia familie, hopelijk kan ik hem dan identificeren…

   Ja, die varen is echt ongelofelijk content hier. Toen we hem kochten was het een triestig gevalletje, maar we hebben precies toch iets goeds gedaan door hem te adopteren 😉

 5. Leen

  november 20, 2018 at 17:35

  Op onze benedenverdieping (keuken + living) staan 33 planten, de schoonmoeder telde ze eens. Ik geef toe dat er dat te veel zijn, want we hebben niet zo heel veel oppervlakte. Toen ik ze op de vensterbank kon zetten, ging het nog, maar met de chauffage aan is dat geen goeie plek meer voor hen en moet ik ze dus dichter opeen zetten. Ik zal blij zijn als we verhuizen en ik meer kamers heb om ze in te verspreiden…

  1. Julienne

   november 24, 2018 at 17:17

   Haha, da’s inderdaad nogal een collectie zeg! Dat wordt plantjes-heaven in jullie nieuwe huis <3

 6. Nelle

  januari 18, 2019 at 09:47

  Amaaai, zo zotjes dat jullie de bonsai nog hebben! Blij om hem hier tegen te komen 🙂
  De onze was na een paar maanden dood, maar we zijn niet zo top in het verzorgen van planten…

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: