Noedels met ananas

Mijn liefde voor Thais eten is eindeloos! Dit is opnieuw een toppertje. Zoet en heerlijk gekruid, precies zoals ik het graag heb! Door het roosteren duurt het koken een tijdje, maar terwijl de tofu in de oven zit, kan je natuurlijk iets anders doen.

Het originele recept vraagt om rijst, maar omdat we gisteren al rijst gegeten hebben, heb ik gekozen voor noedels. Véél makkelijker te eten met eetstokjes 😉

Noedels met ananas

Noodles with Pineapple

Ingrediënten (voor 2-3 personen)

  • 1 pakje (270g) stevige tofu, afgegoten
  • 2 el sojasaus
  • 1 blik (400g) ananasstukjes, afgegoten
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 ui, in blokjes gesneden
  • 3 teentjes look, fijngehakt
  • 2 kl kerriepoeder
  • 1 kl gedroogde koriander
  • 1 el zoete chilisaus
  • 75g gezouten pinda’s
  • 1 grote wortel, in fijne schijfjes
  • 100g diepvrieserwten
  • 150g rijstnoedels, ongekookt
  • 50ml water

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 165°C
  • Kook de rijstnoedels volgens de instructies op de verpakking. Giet af en zet opzij
  • Leg een vel bakpapier op een bakplaat
  • Snij de tofu in blokjes van 1 cm x 1 cm
  • Doe de sojasaus in een kom, en hussel de tofublokjes door de sojasaus
  • Spreid de tofublokjes uit op de bakplaat met bakpapier
  • Bak de tofu gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven
  • Haal de bakplaat uit de oven en zet opzij
  • Verwarm de zonnebloemolie in een grote pan of wok
  • Fruit de ui tot ze zacht zijn en beginnen te bruinen
  • Voeg de look, kerrie en zoete chilisaus toe. Roer en verhit eventjes
  • Doe er nu ook de pinda’s, de wortel, de erwtjes, het water, de ananas en de tofu bij
  • Laat sudderen tot alles goed verhit is, en de groenten gaar zijn
  • Serveer met de rijstnoedels

Noodles with Pineapple  Noodles with Pineapple

Bron: recept gebaseerd op Chloe’s Kitchen van Chloe Coscarelli

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: