Mosterdsoep met witlof

Mosterdsoep met witlof

Mustard Soup

Ingrediënten (voor 1 pot)

  • 2,5 el margarine
  • 2 el tarwebloem
  • 750ml groentenbouillon
  • 100 ml sojaroom
  • 2 el graanmosterd
  • 1 stronkje witloof, kern verwijderd en in ringetjes gesneden
  • peper

Werkwijze

  • Smelt 2 eetlepels margarine in een pot
  • Roer er de bloem doorheen, zodat je een roux krijgt
  • Giet de groentenbouillon en de sojaroom bij de roux
  • Roer goed, en laat 5 minuten sudderen
  • Voeg de graanmosterd toe en roer opnieuw
  • Verwarm, terwijl de soep suddert, een halve eetlepel margarine in een klein pannetje
  • Fruit de witlof in de pan gedurende 5 minuten. Kruid naar smaak met peper
  • Serveer elke kom soep met ongeveer 2 eetlepels gefruite witlof

Mustard Soup Mustard Soup

Bron: recept gebaseerd op Vegan Challenge

1 Comment

  1. Kersen – Amandelcrumble | Julienne

    oktober 26, 2013 at 19:24

    […] ‘Vliertje pleziertje’: witte wijn met een scheutje vlierbloesemsiroop – Mosterdsoep met witlof – Pasta alla norma – Kersen – […]

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: