Munt-Erwtkoekjes

Ik maakte deze frisse hapjes voor een moestuin-meeting, die ik jammergenoeg moest skippen wegens afgrijselijke hoofdpijn… Jeroen en ik hebben ze de dag erna dan maar zelf opgegeten!

De hapjes zijn in 1-2-3 klaar en dankzij hun zomerse kleurtje en smaak zijn ze perfect voor elke gelegenheid: van potluck over BBQ tot picknick. En aangezien ze koud even lekker zijn als warm, kan je ze ook op voorhand klaarmaken.

 

Munt-Erwtkoekjes

Ingrediënten (voor 10 koekjes)

  • 200g diepvrieserwtjes
  • 2 el yofu natuur
  • 1 el koolzaadolie
  • 1 handvol verse muntblaadjes
  • grof zeezout
  • peper
  • 1 rol bladerdeeg
  • enkele fijngehakte blaadjes munt ter garnering

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Breng een laagje gezouten water aan de kook in een pot boven een middelhoog vuur
  • Kook de erwtjes gedurende 5 minuten, giet af en spoel met koud water (dit helpt om hun mooie groene kleurtje te behouden)
  • Doe de erwtjes, de yofu, de koolzaadolie en het handvol muntblaadjes in een keukenmachine met S-mes en pulseer tot er een tapenade ontstaat. Er mogen nog kleine stukjes in zitten (indien je geen keukenmachine hebt, kan je dit ook doen met een staafmixer)
  • Kruid naar smaak met peper en grof zeezout
  • Ontrol de bladerdeeg, en bestrijk de bladerdeeg met een effen laagje tapenade
  • Rol de bladerdeeg strak op tot een ‘boomstam’, en snij voorzichtig in 10 stukjes
  • Leg de koekjes met de snijkant naar boven op een bakplaat met bakpapier of een silicone bakmat
  • Bak de koekjes gedurende ca. 20 minuten, tot ze mooi goudbruin kleuren
  • Garneer met wat fijngehakte muntblaadjes
  • Serveer warm, lauw of koud

Munt-Erwtkoekjes

5 Comments

  1. Danielle

    augustus 12, 2014 at 14:28

    Dat ziet er leuk en lekker uit!
    Yofu natuur, is dat ongezoete plantaardige / soja yoghurt?
    groetjes
    Danielle

    1. admin

      augustus 12, 2014 at 17:27

      Hoi Danielle, dat klopt! Bij gebrek daaraan kan je ook wel sojaroom gebruiken volgens mij, maar ik vond dat zurige er wel bij passen!

      1. Danielle

        augustus 19, 2014 at 15:14

        Maar sojayoghurt hebben we hier voldoende gelukkig 🙂
        (Al hoop ik ooit op een kokosyoghurt!)
        groetjes
        Danielle

  2. Vegan MoFo 2014 dag 16 – Mexicaanse Spread | Julienne

    september 22, 2014 at 18:12

    […] een restje bladerdeeg en een paar koffielepels van deze Mexicaanse spread. Eerder maakte ik al een gelijkaardig hapje met erwtjes en […]

  3. Vegan MoFo 2014 dag 18 – Pot Pie | Julienne

    september 24, 2014 at 17:13

    […] met de bladerdeeg die je eventueel over hebt, kan je lekkere hapjes maken (zoals deze met erwtjes en munt, of deze met mexicaanse […]

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: