Misosoep met sobanoedels

Misosoep met sobanoedels

Miso Soup with Soba Noodles

Ingrediënten (voor 3-4 personen)

Lente ui-mengeling

  • 1 bundeltje lente ui, fijngehakt
  • 1 stuk gember ter grootte van een duim, geraspt
  • 1 teentje look, geperst
  • 2 el sesamolie
  • 1 kl sojasaus
  • 1 kl appelazijn

Gember – champignonbouillon

  • 1 el sesamolie
  • 250g champignons, in schijfjes gesneden
  • 1 middelgrote ui, fijngehakt
  • een handjevol gedroogde shiitakes
  • 1 stuk gember ter grootte van een duim, in julienne gesneden
  • 2 teentjes look, geperst
  • 1250ml water
  • 3 el miso

Om te serveren

  • 150g sobanoedels
  • 2 el ongezouten pinda’s om te garneren

 

Werkwijze

  • Meng alle ingrediënten voor het lente ui-mengsel in een kom. Laat minimum een uur op kamertemperatuur staan, zodat alle smaken mooi ineen smelten
  • Verhit intussen de eetlepel sesamolie in een kookpot, boven een middelhoog vuur
  • Voeg de champignons en de ui toe, en roer tot alles bedekt is met een laagje olie. Fruit gedurende 5 minuten
  • Voeg nu ook de gedroogde shiitakes, de gember, de look en het water toe
  • Breng aan de kook. Draai dan het vuur lager, en laat zo’n 30 minuten trekken
  • Roer er de miso en de sobanoedels doorheen, en laat op het vuur staan tot de noedels gaar zijn
  • Serveer de noedelsoep met het lente ui-mengsel, en garneer met de pinda’s

Miso Soup with Soba Noodles Miso Soup with Soba Noodles

Bron: recept gebaseerd op The Curvy Carrot

2 Comments

  1. la merlette blanche

    oktober 8, 2013 at 08:32

    Ik heb deze gisteren gemaakt – suuuperlekker! Bedankt voor het recept dus!

    1. admin

      oktober 8, 2013 at 17:04

      Heel graag gedaan 😉 doet me eraan denken dat ik deze ook nog eens moet maken!

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: