Mijn ideale manier om de dag af te sluiten

De tweede uitdaging van de Perfect? blogchallenge was me opnieuw op het lijf geschreven: een week lang elke dag aan yoga doen. Het toeval wil dat ik intussen al enkele weken bezig was met een dagelijks yogalesje thuis, en dat deze challenge dus eigenlijk vrij simpel was. Allez, dat dacht ik toch…

Een venijnig buikgriepje strooide roet in het eten, waardoor ik uiteindelijk maar 4 van de 7 dagen aan yoga gedaan heb. Maar ziek zijn is een geldig excuus, toch? En die 3 dagen haal ik volgende week sowieso in!

 

Yoga en ik

In het hoger onderwijs volgde ik een academiejaar lang yoga met een vriendin. Die lessen gingen door in een sporthal van het GUSB, en werden gegeven door een fantastische, oude yogaleraar. Ondanks de goede herinneringen aan deze lessen, en het feit dat ik enorm rustig werd van yoga, heeft het toch heel lang geduurd voor ik weer yoga begon te doen thuis.

Enkele weken geleden besloot ik echter dat het lang genoeg had geduurd. Ik zocht uit waarom het er niet van kwam om terug regelmatig yoga te doen, en kwam tot de conclusie dat het vooral een logistiek probleem was. Tot voor kort moest ik namelijk mijn yogaspullen van overal bijeenrapen, ik moest gemakkelijke kleren zoeken, me omkleden, een hoekje vrijmaken, … Heel erg dus dat ik nog niet eerder aan de poepsimpele oplossing had gedacht: gewoon een yogahoekje inrichten in één van de slaapkamers met mijn yogamatje, een kussen en mijn yogakledij. Sindsdien heb ik nog geen dag yoga overgeslagen, behalve nu ik ziek was.

Er zijn veel mensen die ‘s ochtends aan yoga doen, maar voor mij is het dé ideale manier om ‘s avonds tot rust te komen. Ik doe net voor het slapen gaan een rustig lesje, en slaap beter dan ooit tevoren.

 

Waar ik leuke yogalessen vind?

 • Yoga with Adriene: waarschijnlijk de bekendste yoga-lesgeefster van ‘t internet. Haar no nonsense stijl en vrolijke grapjes tussendoor maken het laagdrempelig, en veel mensen zijn fan van haar.
 • Do yoga with me: het handige aan deze site is dat je kan filteren: op niveau, op type yoga, op lengte van de les, … Er staan ook lesjes van verschillende leraren op, waardoor je makkelijk kan switchen als de stijl van één bepaalde lesgever je niet ligt.
 • Youtube: hier is het vaak wat moeilijker om het kaf van het koren te scheiden, maar eenmaal je een leuk kanaal gevonden hebt, is dit ook een goede bron van yogalesjes. The Huffington Post deelde onlangs een artikel met hun 9 favoriete yoga kanalen.

 

Is yoga iets voor jou? Of vind jij er maar niks aan?

16 Comments

 1. Nele

  juli 16, 2017 at 10:44

  Ik kan niet meer zonder yoga :-). Maar ik ben wel heel slecht in yoga “op mezelf”, dat lukt toch ook nooit zo heel goed. Ik ga wel ongeveer 3 keer per week naar de les. Ik heb altijd bewondering voor mensen die de discipline hebben om het thuis te doen!

  1. Julienne

   juli 16, 2017 at 17:49

   Ik vind het dan net weer straf dat jij 3 keer per week tot in de les geraakt, hihi 😉 elk z’n sterkte hé!

 2. Evi

  juli 16, 2017 at 14:35

  Ik probeerde het deze week voor het eerst met Adriene en heb intussen de smaak te pakken 🙂

  1. Julienne

   juli 16, 2017 at 17:49

   Super! Denk dat het echt een sport/hobby is die voor heel veel mensen is weggelegd 🙂

 3. gerhilde maakt

  juli 16, 2017 at 15:20

  Ik zet mijn eerste voorzichtige stapjes en ga meteen voor originele lessen: in een museum (het M HKA), in een park en deze week waarschijnlijk in Kopenhagen. 🙂

  1. Julienne

   juli 16, 2017 at 17:50

   Ja, ik las het al op je blog! Echt ongelofelijk tof!

 4. fieke

  juli 16, 2017 at 18:57

  Leuke foto, Silke!
  Ik denk dat yoga wel iets voor mij kan zijn, maar ik vind nog geen tijd (en moed) om er (in mijn eentje) mee te beginnen. Misschien ooit :-). Momenteel heb ik wel genoeg beweging, en manieren om tot rust te komen, maar zo’n yogahoekje lijkt me ook wel wat…

  1. Julienne

   juli 16, 2017 at 19:04

   Dankjewel!
   Ja, dat denk ik ook wel hoor… Maar als je het nog nooit gedaan hebt, is het altijd wel interessant om een paar lessen te volgen zodat je de houdingen juist uitvoert. Misschien eens polsen of één van je vriendinnen soms naar de les gaat?

 5. Jongen toch

  juli 16, 2017 at 19:24

  Geprobeerd maar niets voor mij! Ik heb deze week meditatie geprobeerd dat bevalt me meer!

  1. Julienne

   juli 17, 2017 at 19:39

   Ieder z’n ding hé 😉 meditatie is dan weer niets voor mij…

 6. Judy

  juli 17, 2017 at 10:11

  aaaah yoga is echt heerlijk!! ik ontdekte het nog niet zo heel lang maar heb het toch een maand en een half volgehouden om elke dag een paar reeksen te doen – met de app ‘Daily Yoga’.
  Ik mis echter een motivator/coach/corrigerende factor dus heb nu gelukkig in de buurt een fitness gevonden waar ik één keer per week een les zal meevolgen.
  Mijn voorlopige nieuwe doelstelling is drie keer per week minstens een uur en daarnaast zoveel mogelijk dagelijks een kwartiertje à 20 minuten, maar het is moeilijk om er tijd voor te maken vind ik.. al heb ik er nadien zooooveel deugd van..

  1. Julienne

   juli 17, 2017 at 19:40

   Ja, een uur vind ik wel heel lang… Van mij is het dagelijks een kwartiertje tot een halfuurtje, afhankelijk van hoe lang het lesje duurt 🙂 ik bekijk de app eens, thanks voor de tip!

 7. Judy

  juli 17, 2017 at 10:13

  PS: mijn yoga hoekje = de ‘dressing’ (aka lege slaapkamer waar we onze kleerkast gezet hebben), heel handig want ik kan de spiegeldeur gebruiken om te kijken of mijn houding wel oké is 🙂

  1. Julienne

   juli 17, 2017 at 19:40

   Slim gezien!

 8. Sofie

  juli 17, 2017 at 18:15

  Ik heb ooit een lessenreeks gevolgd en ik vond dat heel leuk om te doen. Thuis komt het er niet van, zeker omdat ik nu een uur oefeningen voor de rug doe. Ik heb wel schrik om iets verkeerd te doen als ik het op mijn eigen zou proberen

  1. Julienne

   juli 17, 2017 at 19:42

   Ja, als je meerdere work-outs wilt doen, telt dat al snel op hé… Ik heb een vrij degelijke basis, anders zou ik het ook niet zomaar thuis durven doen.

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: