Mijn 6 favoriete series van het moment

Na vijf jaar zijn we uiteindelijk toch gezwicht voor digitale televisie… Tot voor kort hadden we zelfs geen kabel, en konden we dus enkel naar één en Canvas kijken. No worries, we konden gemakkelijk allerlei series online bekijken via bijvoorbeeld de websites van Vier en Vijf. En er bestaan natuurlijk ook nog altijd dvd-boxen 😉

Maar dus: we stapten recent over van Telenet naar Orange dankzij het zeer interessante Love-pakket (ja, van die reclame met dat nerveuze zingende meisje… All you need is love!). Voor 10 euro per maand extra konden we bij Orange een pakket mét digitale televisie nemen, en hebben we – in tegenstelling tot bij Telenet – geen internetlimiet meer. De keuze was dus snel gemaakt!

Sinds de overstap hebben we plots 70 zenders in plaats van 2, en is het aanbod dus vrij overweldigend… Mijn schermtijd is nog altijd vrij beperkt, maar ik heb toch al enkele favoriete series geselecteerd die ik opneem en achteraf bekijk tijdens het multitasken.

 

Afstandsbediening, Tv, Televisie, Technologie, Kanaal

 

Mijn 6 favorieten

1 – Catfish

In de serie Catfish helpen Nev en Max jongeren die aan het lijntje gehouden worden door een catfish, iemand die zich op sociale media voordoet als iemand anders. Ze zoeken uit wie er achter het nepprofiel zit, en regelen een ontmoeting tussen de jongere en de catfish. Héél verslavende reality tv!

 

2 – Unforgettable

Niet echt hoogstaande televisie, maar wel fijn om tijdens huishoudelijke klusjes te kijken. Carrie Wells, een politieagente, heeft een ongelofelijk geheugen en vergeet letterlijk niets. Dat komt natuurlijk van pas tijdens het oplossen van misdaden!

 

3 – Grey’s Anatomy

Een klassieker! Grey’s Anatomy is één van de series waar ik echt naar kan blijven kijken… Meredith Grey en haar collega-artsen uit het Seattle Grace ziekenhuis raken verwikkeld in allerlei avonturen en drama’s. Zéér entertainend, en een hoog bleit-gehalte 😉

 

4 – The Tonight Show starring Jimmy Fallon

Voor mij is Jimmy Fallon zonder enige twijfel één van de grappigste tv hosts van Amerika (samen met Ellen uiteraard!). Vroeger keken we regelmatig naar stukjes uit The Tonight Show op YouTube, en nu kunnen we dus naar de hele show kijken. Geweldig!

 

5 – Hotel Römantiek

Op voorhand vreesde ik een beetje voor het entertainmentgehalte van dit programma, maar ik heb me schromelijk vergist! Otto Jan Ham, Frances Lefebure en Sven De Leijer zijn een dolkomisch trio; en dan begin ik nog niet over die fantastische oudjes. Feel good tv op zijn best!

 

6 – De Mol

De makers van De Mol blijven steeds genialer uit de hoek komen! De opdrachten en suspense zijn nog zotter dan vorig seizoen, en we blijven er maar naast zitten met onze gokjes. Ik kan niet wachten tot de finale…

 

PS: eervolle vermelding voor het net afgelopen Vlaamse drama Beau Séjour. In deze mysterieuze serie moet Kato Verhoeven op zoek naar haar moordenaar voor ze ‘rust’ kan vinden. Dit pareltje gemist? Dan kan je de afleveringen bekijken via VRT nu!

 

Wat zijn jouw favoriete tv series? En wie is jouw mol? 😉

10 Comments

 1. fieke

  maart 18, 2017 at 19:49

  Ik hoor zo veel mensen die overstappen van Telenet!
  Beau Séjour vond ik ook wel de moeite. Wij kijken ook naar De Mol, en gaan voor Annelies.
  Blind Getrouwd is ook een vaste waarde hier 🙂

  1. Julienne

   maart 19, 2017 at 12:57

   Annelies is momenteel ook mijn hoofdverdachte, Jeroen verdenkt dan weer Davey… Heel spannend wie het gaat worden 😀

 2. gerhilde maakt

  maart 18, 2017 at 19:55

  Wij hebben geen televisie, nooit gehad sinds ik op kot zit, maar wij kijken wel veel online. De mol bijvoorbeeld, zonder mijn vriend dan. Naar Hotel Römantiek ben ik ook best nieuwsgierig. 🙂

  1. Julienne

   maart 19, 2017 at 12:58

   Ik had/heb er ook niet echt behoefte aan, maar manlief kijkt wel graag naar tv terwijl ik consultaties doe. En het tv-toestel hadden we sowieso al in huis voor zijn consoles, dus de keuze was vrij snel gemaakt 🙂

  2. Séverine Mortier

   maart 20, 2017 at 14:15

   Ik hou het ondertussen al vier jaar uit zonder televisie! Maar ik ben wel opgegroeid zonder, wat het mss makkelijker maakt. Ik kijk ook nooit online.

   1. Julienne

    maart 20, 2017 at 20:35

    Da’s wel een enorme tijdbesparing denk ik 🙂 veel extra tijd voor andere dingen!

 3. Nelle

  maart 20, 2017 at 12:43

  Hier Elien als verdachte, haha, tis toch echt moeilijk te weten hé!
  Greys Anatomy kijk ik al van in het middelbaar en ben ik nooit meer kunnen stoppen. Nu ik zelf in een ziekenhuis werk, merk ik dat sommige verhalen niet eens zo vergezocht zijn!
  (de zender TLC is trouwens een aanrader om op te zetten als je bijvoorbeeld aan het strijken bent. Weinig kwalitatief maar hoog entertainmentgehalte!)

  1. Julienne

   maart 20, 2017 at 20:37

   Haha, het toeval wil dat ik meteen aan Jeroen vroeg of we TLC zouden hebben op de digitale televisie… maar helaas!

 4. Sara

  maart 21, 2017 at 19:37

  Arrrg Grey’s Anatomy… Ik ben er mee gestopt en dan terug beginnen kijken, weer mee gestopt en nu weer verslaafd…

  1. Julienne

   maart 21, 2017 at 19:53

   Vreselijk hé… 😀

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: