Mexicaanse Lasagne

Een verrassende spin-off van de Italiaanse klassieker… Goed gevuld met verse groentjes en heerlijke kidneybonen, en op smaak gebracht met verse peterselie en chilipoeder. Om duimen en vingers bij af te likken!

Mexicaanse Lasagne

Mexican Lasagna

Ingrediënten (voor 2 grote porties)

  • 1/2 el zonnebloemolie
  • 2 teentjes look, fijngehakt
  • 1 paprika, in blokjes gesneden (1cmx1cm)
  • 125g kerstomaatjes, in 4 gesneden
  • 1 blik (400g) tomatenblokjes
  • 1  blik (400g) kidneybonen, afgegoten
  • een handvol verse koriander (+ extra om te garneren)
  • peper en zout
  • chilipoeder
  • 1 avocado, geplet
  • 100ml sojaroom
  • ongeveer 8 lasagnebladen
  • paneermeel

 

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 175°C
  • Zet een pot op het vuur en verwarm hierin de zonnebloemolie
  • Voeg de look en de paprika toe. Fruit 5 minuten
  • Doe er ook de kerstomaatjes, de tomatenblokjes, de kidneybonen en de verse peterselie of koriander bij
  • Breng op smaak met peper en zout en chilipoeder
  • Laat 5 minuten sudderen
  • Meng de avocado met de sojaroom in een kommetje of in een diep bord
  • Breng op smaak met peper en zout
  • Stel de lasagne samen in een rechthoekige ovenschotel (ik gebruikte er een van 27x18cm)
  • Begin met een laag lasagnebladen, dan een laag tomatensaus, en dan een laag avocadoroom
  • Herhaal dit tot alles op is. Eindig met een avocadoroomlaagje
  • Doe een laag paneermeel boven op de lasagne
  • Bak de lasagne gedurende 45 minuten
  • Garneer met verse peterselie of koriander

Mexican Lasagna  Mexican Lasagna

 

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: