Mangosalsa

Vorige week kwam er een buitenkansje op ons pad… Eén van onze oud-buren kon via via aan kistjes mango’s geraken die verkeerd besteld waren door een importbedrijf, en die dus aan een spotprijsje de deur uit mochten. 5 euro hebben we betaald, voor 10 prachtige mango’s. Mijn geluk kon niet op!

De voorbije week at ik dus dagelijks zo’n heerlijk sappige mango uit het vuistje, maar ik wou er toch ook enkele verwerken in een gerechtje. En dat werd ten eerste deze frisse mangosalsa. Lekker om op te dienen met tortillachips als hapje. Maar wij maakten er een hoofdgerecht van, samen met pittabroodjes, falafel, en een bieslook-yofusausje. De zomer op een bord.

 

Mangosalsa

Ingrediënten (voor een ruime kom)

  • 1 komkommer
  • 1 mango
  • 1 rode chilipeper
  • 1 rode ui
  • 1 handvol verse koriander
  • sap van 1 limoen
  • peper en zout

Werkwijze

  • Was de komkommer en schil de mango, snij ze in brunoise (fijne blokjes)
  • Verwijder eventueel de zaadjes uit de chilipeper (als je de salsa niet té pikant wil) en snij hem in dunne ringetjes
  • Pel de ui, en hak hem fijn
  • Hak de koriander grof
  • Meng alle gesneden ingrediënten in een kom, en giet er het limoensap bij
  • Breng op smaak met peper en zout
  • Laat minstens 1 uur rusten in de koelkast, zodat alle smaken zich goed vermengen

Mangosalsa | Julienne

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: