Loempia’s

Poging 1… De vulling en het oprollen van de loempia’s is supergoed gelukt, het loskrijgen uit de ovenschotel net iets minder. En de volgende keer mogen de loempia’s nog net iets langer in de oven, zodat ze nog nét dat ietsje krokanter zijn.

Wat hebben we dus geleerd? Vet de ovenschotel in, en wees geduldig genoeg om te wachten tot de loempia’s volledig krokant zijn!

Practice makes perfect!

 

Loempia’s

Loempia's

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 1 el zonnebloemolie + extra om de ovenschotel in te vetten
  • 1cm gember, geraspt
  • 3 middelgrote wortels, geraspt
  • 125g champignons, in stukjes gesneden
  • 1/2 grote chinese kool, in reepjes gesneden
  • 1 kl currypoeder
  • 2 el sojasaus
  • peper en zout
  • 6 vellen rijstpapier (ik gebruikte grote ronde)
  • 100g basmatirijst
  • 2 el zoete chilisaus

 

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Verhit 1 eetlepel zonnebloemolie in een grote pan of wok
  • Fruit de gember gedurende 2 minuten
  • Voeg de wortel, de champignons en 3/4 van de chinese kool toe en fruit zo’n 3 minuten
  • Giet er de sojasaus bij, en breng op smaak met currypoeder, peper en zout
  • Maak 6 loempia’s op deze manier
  • Vet de ovenschotel in, en leg er de loempia’s in
  • Bak gedurende 15-20 minuten, tot de loempia’s krokant zijn
  • Kook ondertussen de rijst volgens de instructies op de verpakking
  • Serveer de loempia’s met de rijst en de rest van de chinese kool

Loempia's  Loempia's

 

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: