Frisse linguini met wortel

Nu de dagen beginnen te korten, en de kou stilaan zijn opwachting maakt, gebruik ik graag nazomergroentjes om de zon nog even vast te houden… Deze linguini is simpel en snel klaar, de enige stap die even tijd vraagt is het maken van de wortellinten.

 

Frisse linguini met wortel

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 3 grote wortels
  • 150g linguini, ongekookt
  • 2 el olijfolie
  • zeste en sap van 1/2 citroen
  • peper en zout
  • chilivlokken
  • een handje peterselie, grofgehakt

 

Bereidingswijze

  • Schil de wortels, en blijf daarna met de dunschiller verder ‘schillen’ zodat je mooie wortellinten krijgt. Hoe groter de wortel, hoe makkelijker dit gaat
  • Kook de linguini volgens de instructies op de verpakking. Zorg dat je een grote kookpot gebruikt, en meer dan voldoende water in de kookpot doet
  • Voeg de wortellinten de laatste 2 minuten van de kooktijd toe aan de pot pasta
  • Giet het kookvocht af
  • Meng de olijfolie, de citroenzeste en het citroensap door de pasta en de wortellinten
  • Breng op smaak met peper, zout en chilivlokken
  • Werk af met de grofgehakte peterselie

 

Frisse linguini met wortel | Julienne

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: