Leuke adresjes in Antwerpen

Onlangs trokken we voor een dagje naar Antwerpen. Doel van de dag: eens afwijken van de platgetreden paden, en leuke nieuwe adresjes ontdekken… En daar zijn we wonderwel in geslaagd!

 

Parkeren

Als we met de auto gaan, parkeren we altijd ofwel op de Gedempte Zuiderdokken, ofwel langs de kaaien. Beide parkings zijn gratis. Je moet er de kleine wandeling naar het stadscentrum natuurlijk wel bijnemen, maar wij vinden dat net één van de leukste stukjes van Antwerpen.

Het toeval wil dat we de leukste winkeltjes juist aan die zuidkant van Antwerpen ontdekten. Als je met de trein gaat, liggen deze winkels inderdaad een stukje verder dan bv. de Meir of de Keyserlei, maar ze zijn het ommetoertje meer dan waard! Je kan natuurlijk ook gemakkelijk de tram of bus nemen tot daar.

 

Shoppen

Onze eerste stop was Rewind, een hippe interieurwinkel. We werden meteen aangetrokken tot de leuke etalage, en ontdekten binnen heel wat tof gerief: van schattige fytplantjes over knuffelzachte plaids tot kleurrijke loungestoelen. Naast interieurspullen vind je er ook enkele leuke kledingstukken en rugzakken.

Rewind – Riemstraat 27 – 2000 Antwerpen

img_0178

 

 

Nog geen 100m verder ontdekten we al een tweede voltreffer: Zoomoon. Jeroen wou even naar de kledij kijken, en ik werd meteen aangetrokken door al de leuke gadgets die ze verkochten: Starwarssokken en -mokken, hippe portefeuilles, prachtige notebooks, kaartjes met dieren die mensenkledij dragen, … Heerlijk!

Zoomoon – Riemstraat 17 – 2000 Antwerpen

img_0179

 

 

We stapten ook binnen bij YOUR: een gigantische winkel vol dames- en herenkledij, salontafelboeken, accessoires en grappige gadgets. Iets duurder, maar zó’n leuk gerief! Hier had ik gerust enkele uurtjes kunnen rondlopen…

YOUR – Kloosterstraat 90 – 2000 Antwerpen

img_0180

 

 

En de prijs voor de winkel waar ik gerust een heel maandloon had kunnen uitgeven, gaat naar… Prinses op de erwt! Prachtige retrokledij (voor kids én volwassenen), kleurrijke interieurspulletjes en accessoires, en heel veel hip kindergerief. Instant happiness!

Prinses op de Erwt – Graaf van Egmontstraat 1 – 2000 Antwerpen

img_0181

 

 

En tot slot dé winkel om je inner geek helemaal tevreden te stellen: FANS. Of je nu van Star Wars, Harry Potter, Marvel of Lord of the Rings houdt, hier vind je je gading wel! Er staat trouwens een héél vriendelijke jongedame achter de toog, die vol enthousiasme over de koopwaren vertelt.

FANS – Kammenstraat 80 – 2000 Antwerpen

img_0187

 

 

Eten

Jeroen wou al heel lang eens gaan eten in Yam Thai, en nu hij een restaurant mocht uitkiezen voor zijn verjaardagsetentje, was de keuze snel gemaakt!

Hij koos voor pad thai, zijn lievelingsgerecht, en ik ging voor een groene curry. Op de kaart staan standaard weinig tot geen veggie dingen, maar omdat alles à la minute wordt klaargemaakt, kan daar zonder problemen voor gezorgd worden. Het eten was superlekker: simpel maar vol pure smaken… helemaal in lijn met wat we in Thailand gegeten hebben. Dat mis ik vaak in Thaise restaurants in België, dus ik was héél tevreden!

Nog één tip: het restaurant is niet zo groot, dus reserveer zeker op voorhand als je er ook zou willen gaan eten!

Yam Thai – Volkstraat 76 – 2000 Antwerpen

img_0182

 

 

 

Bezocht jij al één van deze adresjes? Of heb je nog aanraders voor een dagje Antwerpen?

10 Comments

 1. Greet

  oktober 16, 2016 at 16:55

  Ik denk dat ik nog geen enkel van deze adresjes heb bezocht. Trendy interieurwinkels vind ik meestal ook wel leuk! Misschien ook wel een idee voor als ik eens de lotto win ;-).

  1. Julienne

   oktober 16, 2016 at 18:05

   Haha, voilà, straks is je 168 miljoen denkbeeldig al helemaal uitgegeven! 😉

 2. Evi

  oktober 16, 2016 at 17:27

  Ik heb nog geen enkele van die adresjes bezocht maar onthou ze voor de volgende keer dat we in Antwerpen zijn. We gaan op zich niet zo vaak maar als we gaan nemen we vaak de trein, hoeven we niet te zoeken naar parkeerplek 🙂

  1. Julienne

   oktober 16, 2016 at 18:07

   De trein is inderdaad wel heel gemakkelijk! Maar vanuit ons dorp zijn we gemakkelijk dubbel zo lang onderweg met de trein als met de auto. Vandaar dat we soms voor de comfortoplossing kiezen…

 3. Tine

  oktober 16, 2016 at 20:57

  Heb je in Yam Thai iets veggie kunnen eten? Bij mij hadden ze er vissaus in gedaan…

  1. Julienne

   oktober 17, 2016 at 19:00

   Ja hoor! Ik bel en mail altijd nog eens vooraf, en dankzij onze reis naar Thailand kende ik de aandachtspuntjes waarnaar ik moest vragen, zoals die dekselse vissaus 😉

 4. Hilde

  oktober 18, 2016 at 09:19

  Phytplantjes 🙂 en notebooks :-), nu ja eigenlijk spreekt heel veel me hiervan aan. Leuke adresjes alweer. En de Thaïse keuken vind ik ook erg lekker.

  1. Julienne

   oktober 19, 2016 at 16:08

   Dankjewel, Hilde! Zeker onthouden voor als je nog eens in ‘t Stad bent 😉

  1. Julienne

   oktober 30, 2016 at 12:57

   Toffe tips, Saar! Ik bewaar die in Evernote voor een volgend dagje Antwerpen 😉

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: