Linzengehaktbrood
Linzengehaktbrood
Ingrediënten (voor 2 personen)
- 1/2 el olijfolie
- 1 middelgrote ui, gehakt
- 1 teentje look, geperst
- 1/4 kl komijn
- 1/4 kl kerriepoeder
- 1/4 kl chilipoeder
- 1/2 kl paprikapoeder
- 75g rode linzen
- 450ml groentebouillon
- peper
- 1/2 kl oregano
- 1/2 kl rozemarijn
- 2 el verse peterselie, fijngehakt
- 50g havervlokken
- 500g aardappelen, geschild en in blokjes gesneden (2cmx2cm)
- 400g boontjes, gedopt
- 1/2 el olijfolie
- 2 teentjes look, geperst
- 40ml sojaroom
- peper en zout
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 200°C
- Verhit de olie in een pan, en fruit de ui en de look boven een middelhoog vuur voor zo’n 5 minuten
- Voeg de komijn, het kerriepoeder, het chilipoeder en het paprikapoeder, en laat nog zo’n 2 minuten fruiten, terwijl je roert
- Doe er de linzen en de groentebouillon bij
- Breng op smaak met peper, oregano en rozemarijn
- Laat zo’n 15 minuten sudderen tot de linzen gaar zijn. Roer regelmatig
- Voeg de peterselie en de havervlokken toe (voeg extra havervlokken toe als je merkt dat het mengsel nog niet goed samenhangt)
- Vet een ovenschotel in, schep er het linzenmengsel in, en spreid uit
- Bak in de voorverwarmde oven gedurende 20-30 minuten
- Breng intussen 2 potten gezouten water aan de kook
- Voeg, wanneer het water kookt, de aardappelen toe aan de ene pot, en de boontjes aan de andere pot
- Kook tot alles gaar is. Voor de boontjes is dit zo’n 10 minuten, voor de aardappelen zo’n 15-20 minuten
- Giet de boontjes af in een zeef, en spoel goed met koud water, zodat ze niet verkleuren
- Hergebruik de pot waarin je de boontjes gekookt hebt. Verhit de olijfolie, fruit er de look in gedurende 5 minuten, en voeg de boontjes toe
- Roer zachtjes, en laat fruiten tot de boontjes gaar zijn
- Giet de aardappelen af, en stamp ze fijn met een pureestamper
- Voeg de sojaroom toe en roer goed
- Kruid naar smaak met peper en zout
- Serveer het linzengehaktbrood met boontjes en de aardappelpuree
Bron: recept gebaseerd op Amuse Your Bouche
Leave a Reply