Linzengehaktbrood

Linzengehaktbrood

Lentil Loaf

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 1/2 el olijfolie
  • 1 middelgrote ui, gehakt
  • 1 teentje look, geperst
  • 1/4 kl komijn
  • 1/4 kl kerriepoeder
  • 1/4 kl chilipoeder
  • 1/2 kl paprikapoeder
  • 75g rode linzen
  • 450ml groentebouillon
  • peper
  • 1/2 kl oregano
  • 1/2 kl rozemarijn
  • 2 el verse peterselie, fijngehakt
  • 50g havervlokken
  • 500g aardappelen, geschild en in blokjes gesneden (2cmx2cm)
  • 400g boontjes, gedopt
  • 1/2 el olijfolie
  • 2 teentjes look, geperst
  • 40ml sojaroom
  • peper en zout

 

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 200°C
  • Verhit de olie in een pan, en fruit de ui en de look boven een middelhoog vuur voor zo’n 5 minuten
  • Voeg de komijn, het kerriepoeder, het chilipoeder en het paprikapoeder, en laat nog zo’n 2 minuten fruiten, terwijl je roert
  • Doe er de linzen en de groentebouillon bij
  • Breng op smaak met peper, oregano en rozemarijn
  • Laat zo’n 15 minuten sudderen tot de linzen gaar zijn. Roer regelmatig
  • Voeg de peterselie en de havervlokken toe (voeg extra havervlokken toe als je merkt dat het mengsel nog niet goed samenhangt)
  • Vet een ovenschotel in, schep er het linzenmengsel in, en spreid uit
  • Bak in de voorverwarmde oven gedurende 20-30 minuten
  • Breng intussen 2 potten gezouten water aan de kook
  • Voeg, wanneer het water kookt, de aardappelen toe aan de ene pot, en de boontjes aan de andere pot
  • Kook tot alles gaar is. Voor de boontjes is dit zo’n 10 minuten, voor de aardappelen zo’n 15-20 minuten
  • Giet de boontjes af in een zeef, en spoel goed met koud water, zodat ze niet verkleuren
  • Hergebruik de pot waarin je de boontjes gekookt hebt. Verhit de olijfolie, fruit er de look in gedurende 5 minuten, en voeg de boontjes toe
  • Roer zachtjes, en laat fruiten tot de boontjes gaar zijn
  • Giet de aardappelen af, en stamp ze fijn met een pureestamper
  • Voeg de sojaroom toe en roer goed
  • Kruid naar smaak met peper en zout
  • Serveer het linzengehaktbrood met boontjes en de aardappelpuree

Lentil Loaf Lentil Loaf

Bron: recept gebaseerd op Amuse Your Bouche

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: