Linzenballetjes in tomatensaus

Ik ging eigenlijk een curry maken om de linzenballetjes te vergezellen, maar toen herinnerde ik me dat er nog een broccoli op het aanrecht lag. En toen heb ik de hele dag gefantaseerd over wat ik erbij zou kokerellen. Ja, dat is mijn leven, mensen.

Dit is waar ik mee geëindigd ben, en het was echt heerlijk!

 

Linzenballetjes in tomatensaus

Lentil Balls

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 150g rode linzen
  • 375ml groentebouillon
  • 65g cashewnoten
  • 1 middelgrote ui, fijngehakt
  • 60g paneermeel
  • 2 kl graanmosterd
  • 500g aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 broccoli, in roosjes gesneden en stam fijngesneden
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout
  • 1 el margarine
  • 2 el tarwebloem
  • 150ml ongezoete sojadrink
  • 1 blikje (140g) tomatenconcentraat
  • 2 kl gedroogde oregano

 

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 200°C
  • Breng de bouillon aan de kook in een pot, voeg de linzen toe en kook ze voor 25 minuten tot de linzen zacht zijn en de vloeistof is opgenomen. Zet opzij om af te koelen
  • Vermaal de cashewnoten (ik gebruikte een vijzel) maar zorg dat er nog wat brokjes overblijven
  • Meng de afgekoelde linzen met de cashewnoten, de helft van de fijngehakte ui, het paneermeel en de graanmosterd
  • Roer goed. Het mengsel zou een goed samenhangende massa moeten zijn
  • Rol een eetlepel van het mengsel tot een balletje, en herhaal dit tot het linzenmengsel op is
  • Bak de linzenballetjes op een ingevette bakplaat in de voorverwarmde oven, gedurende 30 minuten
  • Meng de broccoliroosjes, de gehakte broccolistam en de rest van de ui met de olijfolie en wat peper en zout in een ovenschotel
  • Plaats de ovenschotel in de oven en rooster de broccoli gedurende 20 minuten
  • Breng ondertussen een pot gezouten water aan de kook
  • Voeg, wanneer het water kookt, de aardappelen toe. Kook ze ongeveer 15-20 minuten, tot ze gaar zijn
  • Smelt de margarine in een pot
  • Roer er de tarwebloem doorheen zodat er een roux ontstaat
  • Giet er de sojamelk bij en roer goed met een garde
  • Laat de saus enkele minuten koken, en voeg dan het tomatenconcentraat toe. Roer goed
  • Breng op smaak met peper, zout en oregano
  • Serveer de linzenballetjes met de tomatensaus, de aardappelen en de broccoli

Lentil Balls  Lentil Balls

Bron: recept gebaseerd op Veggie Num Num

2 Comments

  1. Danielle

    februari 8, 2013 at 13:24

    Hoi, wat heb je een leuke receptenblog!
    Ik ga je volgen en even kijken of ik nog een lekker receptje voor van het weekend zie.
    Fijn weekend,
    Danielle

    1. admin

      februari 8, 2013 at 15:44

      Dag Danielle,

      bedankt voor je lieve reactie! Hopelijk vind je nog iets lekkers om te kokkerellen dit weekend!

      Voor jou ook een fijn weekend gewenst,
      Silke

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: